Valoarea bunurilor blocate reprezintă echivalentul prejudiciul estimat de anchetatori din evaziune fiscală şi spălare de bani.
Salariaţii Petrotel-Lukoil i-au trimis o scrisoare Guvernului în care cer deblocarea situaţiei rafinăriei.
Într-un comunicat, Lukoil anunţă că va contesta în instanţă decizia procurorilor de a pune sub sechestru materie primă în valoare de 230 de milioane de euro.
"Ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime, ţiţei, produse de către organele de urmărire penală, Rafinăria Petrotel-Lukoil şi-a încetat activitatea de producţie şi comercială, iar momentul repornirii sale va fi precizat dupa soluţionarea contestaţiei depuse în instanţă."
Oprirea producţiei nu înseamnă deocamdată concedierea celor 2.500 de angajaţi ai platformei industriale.
Între timp, ambasada Rusiei se arată îngrijorată de evenimentele care au loc la Petrotel-Lukoil şi susţine că este preocupată de măsurile dispuse de anchetatori pentru că a fost pusă în pericol funcţionarea întregului lanţ de producţie al companiei în România.
Rafinaria Petrotel a fost preluata de compania Lukoil in 1998. Grupul mai detine in Romania o retea de aproximativ 300 de benzinarii, acoperind circa 20% din piata carburantilor.