Antena 3 CNN Economic Banci Preşedintele Băncii Mondiale: După criza financiară şi cea economică urmează criza locurilor de muncă

Preşedintele Băncii Mondiale: După criza financiară şi cea economică urmează criza locurilor de muncă

Preşedintele Băncii Mondiale: După criza financiară şi cea economică urmează criza locurilor de muncă
22 Noi 2008   •   10:23

Preşedintele Băncii Mondiale a avertizat, cu ocazia unei conferinţe desfăşurate la Paris, că statele lumii trebuie să se aştepte la creşterea şomajului şi probleme fără precedent, din cauza crizei financiare. Problemele cu care se confruntă economia mondială sunt departe de a fi rezolvate, consideră preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick. În opinia lui, vin vremuri grele pentru oamenii de rând. Cei mai afectaţi vor fi cei cu venituri reduse.
?Totul a început cu o criză financiară, a urmat una economică şi, în următoarele luni, va urma o criză a locurilor de muncă pentru că, din cauza încetinirii creşterii economice, se va ajunge la şomaj şi asta va accentua şi mai mult criza din sectorul alimentar şi al combustibililor?, a spus Zoellick.
Preşedintele Băncii Mondiale a explicat că instituţia pe care o conduce face tot posibilul pentru a ajuta ţările cu probleme. Cu toate acestea, Banca este sufocată de birocraţie: ?Urmează vremuri grele şi avem probleme fără precedent. Unul din lucrurile pe care le prevedem este neprevăzutul. Pentru noi, ca mare instituţie internaţională, este o problemă pentru că avem probleme cu birocraţia, deşi încercăm să ne mişcăm mai repede.?
Europa se pregăteşte să combată efectele crizei. Comisia Europeană va propune un program de 130 de miliarde de euro pentru stimularea economiilor celor 27 de state ale Uniunii Europene. Statele membre vor contribui cu echivalentul a 1% din Produsul Intern Brut. Cancelarul Angela Merkel, a cărei ţară este considerată cea mai puternică economie europeană, a precizat că planul propus de Bruxelles dovedeşte faptul că Uniunea Europeană poate acţiona unitar când se confruntă cu o criză de asemenea proporţii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: criza economica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close