De altfel, FMI aprecia în ianuarie că se aşteaptă la deteriorarea activelor din SUA, care vor ajunge la 2,2 trilioane de dolari până la finele anului următor, dar acum suma este estimată la 3,1 trilioane de dolari în următorul raport despre economia mondială, ce va fi dat publicităţii pe 21 aprilie. În plus, activele toxice din Europa şi Asia vor ajunge la 900 miliarde de dolari.
Băncile şi asiguratorii, care până acum au calculat active toxice de 1,29 trilioane de dolari, se aşteaptă la creşterea pierderilor pe măsura ce criza se adânceşte. Oricum noul raport FMI, ce ar mai putea totuşi fi revizuit până la publicare, va fi o lovitură pentru guvernele care au pompat deja miliarde în sistemul bancar.
În raportul din ianuarie, FMI scria că ?degradarea se resimte şi în activitatea de împrumuturi a băncilor, ce reflectă slăbirea perspectivelor pentru economie. Băncile vor avea nevoie de mai mult capital deoarece pierderile estimate vor creşte?.
În plus, există o schimbare clară a atitudinii din SUA faţă de simpla pompare a banilor în sistem.
Previziunile sumbre ala FMI nu vor fi o surpriză pentru toţi, deoarece unii analişti se aşteptau la active neperformante din SUA de 3,6 trilioane de dolari.
Antena3.ro