Antena 3 CNN Economic Banci Doar 18% din români au încredere în bănci

Doar 18% din români au încredere în bănci

Doar 18% din români au încredere în bănci
10 Mar 2010   •   11:30

Doar 18% dintre români au o opinie pozitivă referitoare la băncile locale, cel mai mic nivel de încredere din Europa Centrala şi de Est şi Orientul Mijlociu, reiese dintr-un studiu Synovate.
Potrivit aceluiaşi sondaj, ungurii (84%) şi grecii (83%) nu au o părere bună despre băncile internaţionale.
Cele mai scăzute scoruri pentru băncile locale au fost înregistrate în România şi Ucraina 18%, respectiv 24% din respondenţi având o opinie pozitivă, se arată în studiul citat de NewsIn.
"Criza financiară globală a afectat încrederea populaţiei în bănci şi opinia lor generală vis-a-vis de sectorul bancar, dar clienţii din regiunea Europa Centrală şi de Est şi Orientul Mijlociu afişează o loialitate relativ puternică faţă de instituţiile financiare", se arată.
Clienţii cei mai loiali faţă de banca lor reprezintă 59% în Arabia Saudită, în timp ce nivelul cel mai scăzut de loialitate a fost înregistrat în Slovacia (doar 18%).
Analiza a mai arătat că, în majoritatea ţărilor, clienţii aleg să ceară în primul rând sfatul membrilor din familie pentru aspecte financiare. Astfel, în Arabia Saudită clienţii băncilor discută în primul rând cu prietenii şi colegii, în timp ce în Polonia clienţii preferă să discute mai intâi cu băncile pentru sfaturi financiare.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Banci
» Vezi toate știrile din Banci
Cele mai noi știri
Parteneri
x close