Antena 3 CNN Economic Banci Depozitul în lei versus depozitul în euro

Depozitul în lei versus depozitul în euro

Depozitul în lei versus depozitul în euro
22 Mai 2012   •   15:46

Poate vă întrebaţi de ce există atâta presiune în ultimul timp pentru economisire. Băncile au nevoie de surse de finanţare de pe piaţa internă, iar românii şi-au schimbat radical comportamentul din cauza incertitudinii determinate de criză. Au redus consumul şi au început să pună bani deoparte. De altfel, cei care îşi permit să economisească au diverse motive: acoperire în vederea unor cheltuieli neprevăzute, avans pentru un credit, acumularea sumelor necesare petrecerii vacanţei sau achiziţionării unor bunuri de folosinţă îndelungată ori de lux, schimbarea maşinii sau efectuarea unor lucrări de reparaţii.

DEPOZITUL ÎN LEI
Avantaje

    Este garantat de Fondul de Garantare al Depozitelor (FGDB) în limita a 100.000 de euro/deponent/bancă. Dacă deţineţi o sumă mai mare, constituiţi-vă mai multe depozite pentru ca fiecare dintre ele să beneficieze de garanţia FGDB.
    Băncile pot oferi un bonus de dobândă faţă de cea standard, între 0,25-1 puncte procentuale, dacă depozitul este constituit prin intermediul serviciului de internet banking.

Citeşte analiza completă pe Income Magazine.

×
Subiecte în articol: depozite bancare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close