Zamfir a răspuns negativ, adăugând că nu este nicidecum beneficiarul Legii dării în plată.
"Am văzut că această temă este una de atac pentru Legea privind darea în plată a bunului ipotecat: „Zamfir a făcut legea pentru el!”. Nimic mai fals! Nu am credite de la bănci și nu beneficiez de această lege. Declarația mea de avere publicată pe site-ul Camerei Deputaților este foarte limpede: am două împrumuturi, unul de la o persoană fizică, iar celălalt reprezintă restul pe care îl mai am de achitat pentru casa în care locuiesc cu familia mea și pe care am cumpărat-o în rate, dar nu de la bancă! Dovadă că numele sunt blurate, conform legii. Cine vrea să vadă, vede că au fost acoperite și dungile tabelului sau că un împrumut e luat în 2014 și e scadent în 2015, deci n-are deloc de-a face cu un credit ipotecar. Cine e de rea-credință, continuă să susțină că sunt credite de la bănci sau că nu am scris de la cine sunt. Dacă erau credite la bănci, apăreau numele instituțiilor bancare fără nicio blurare", a spus Daniel Zamfir.
"Legea asta nu prea are parte însă de critici de bună credință, ci de foarte multe intoxicări. Prima construcție începută de reprezentanții băncilor a fost “E o lege pentru bogați, hopaaa mă uit în declarația de avere a lui Zamfir și el e un bogat!” Nu sunt nici bogat, nici sărac, n-am făcut afaceri cu statul, n-am furat pe nimeni, n-am cumpărat drepturi litigioase, n-am luat averi de la ANRP, așa că degeaba scotocesc domnii de la bănci și aliații lor de prin presă în trecutul meu. Îi spun și domnului Cinteză de la BNR că nu mă sperie cu amenințarea cu DNA, care ar trebui chipurile să investigheze cum a fost inițiată această lege, pentru că nu am făcut-o pentru mine!
Toate încercările acestea de a mă compromite pe mine credeți că vor putea omorî spiritul de dreptate al acestei legi?", a adăugat inițiatorul Legii dării în plată.