Antena 3 CNN Economic Banci Comisia Europeană vrea să introducă reglementări care să limiteze creditele ipotecare în funcţie de venituri

Comisia Europeană vrea să introducă reglementări care să limiteze creditele ipotecare în funcţie de venituri

Comisia Europeană vrea să introducă reglementări care să limiteze creditele ipotecare în funcţie de venituri
08 Sep 2009   •   17:51

Comisia Europeană (CE) doreşte să introducă reglementări care să limiteze creditele ipotecare în alte valute decât cea în care împrumutatul are venituri în statele Uniunii Europene, scrie Financial Times.

Împrumuturile ipotecare în valută au cauzat probleme serioase în estul Europei. Există persoane care cred deja că stabilitatea unor sisteme bancare din această zonă a fost grav afectată, spune comisarul european responsabil de piaţa internă, Charlie McCreevy.

Potrivit acestuia, Comisia va impune băncilor noi reguli care să prevină acordarea către persoane private a unor împrumuturi ipotecare prea mari în altă monedă decât cea în care îşi încasează veniturile.

Variantele de lucru luate în calcul au în vedere majorarea nivelului de garantare a creditului ipotecar cu bunuri, de îndată ce suma împrumutată trece de jumătate din valoarea proprietăţii pe care clientul băncii vrea să o cumpere.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana reglementari
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close