Antena 3 CNN Economic Banci Ben Bernanke, şeful FeD: Congresul american să nu mai amâne adoptarea măsurilor dificile

Ben Bernanke, şeful FeD: Congresul american să nu mai amâne adoptarea măsurilor dificile

Ben Bernanke, şeful FeD: Congresul american să nu mai amâne adoptarea măsurilor dificile
14 Apr 2010   •   18:19

Preşedintele sistemului de Bănci Centrale americane (Federal Reserves), Ben Bernanke, a anunţat în cadrul Congresului SUA că nu se aşteaptă decât la o creştere economică moderată. Bernanke cere, astfel, tuturor senatorilor să pună la punct cât mai repede un plan de micşorare a deficitului bugetar, spune AFP
.

"În cazul în care ritmul reluării activităţii economice e moderat, aşa cum estimăm noi, va fi nevoie de timp pentru a recupera cele 8,5 milioane de locuri de muncă pierdute în ultimii doi ani", spune Bernanke celor din Comisia economic din Senat.

Legat de problema deficitului bugetar american care ar putea trece de 1415 miliarde de dolari în perioada 2008-2009, şeful FED le cere, de asemenea, senatorilor să ia măsuri urgente şi competente.
"E cazul să luam masuri dificile. A le amâna înseamnă să le facem şi mai dificil de luat", a declarat Bernanke.

"Cu toate că deficitele ridicate sunt inevitabile pe termen scurt, e nevoie de acţiuni determinate pentru a repune bugetul federal pe o cale sănătoasă într-un mod sustenabil care să menţină încrederea pieţelor financiare şi a publicului", a încheiat preşedintele Federal Reserves.

Anetna3.ro

×
Citește mai multe din Banci
» Vezi toate știrile din Banci
Cele mai noi știri
Parteneri
x close