Antena 3 CNN Economic Banci Angajaţii BCR intră, de miercuri, în grevă generală

Angajaţii BCR intră, de miercuri, în grevă generală

Angajaţii BCR intră, de miercuri, în grevă generală
12 Ian 2009   •   13:19

Salariaţii Băncii Comerciale Române (BCR) vor intra, de miercuri, în grevă generală. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salariul pe care îl încasează lunar, a anunţat, luni, Banca Comercială Română.
"Decizia Federaţiei Sindicatelor Independente (FSI) din BCR survine în contextul în care contractul colectiv de muncă a expirat la sfârşitul anului trecut în pofida eforturilor depuse de managementul BCR pe parcursul negocierilor de a găsi o soluţie convenabilă pentru ambele părţi în contextul economic dificil din România. Reprezentanţii FSI au întrerupt negocierile imediat după etapa concilierii, refuzând astfel dialogul", se arată într-un comunicat al BCR, remis agenţiei Mediafax.
Potrivit managementului BCR, ofertele sunt un angajament pe care banca şi l-a permis în actualele condiţii economice. Ofertele au fost făcute împreună cu angajamentul de a păstra numărul de salariaţi la aproape 8.700.
"Suntem cu adevărat surprinşi de abordarea Sindicatului, cu atât mai mult cu cât pe perioada celor aproape două luni când ambele echipe au fost implicate în procesul de negociere, managementul a formulat nu mai puţin de 6 oferte succesive menite să ofere angajaţilor BCR un pachet salarial adecvat şi să încheie negocierile", a declarat managementul BCR, citat în comunicat.
Ameninţări cu greva au avut loc şi în august 2008, când salariaţii Bancii Comerciale Române (BCR) afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Independente (FSI) din BCR au protestat la locul de munca, din cauza modificării programului de lucru, a planului de concedieri şi a inegalităţilor salariale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: greva generala
Citește mai multe din Banci
» Vezi toate știrile din Banci
Cele mai noi știri
Parteneri
x close