Mesajul de atenţionare transmis de reprezentanții Raiffeisen Bank vizează noi atacuri cibernetice care sunt în plină desfăşurare în momentul de faţă în toată ţara.
"De cate ori ți-ai dorit să vină cineva la tine cu o moștenire generoasă? Ai grija ce-ți dorești pentru că pe internet totul pare posibil! Numai că nu se termină mereu cu final fericit, iar bucuria unui câștig primit printr-un mail suspect se poate transforma rapid într-o situație de phishing", atenționează cei de la Raiffeisen.
Reprezentanții băncii vin și cu o serie de sfaturi pentru ca românii clienți ai băncii să nu se lase manipulați de către infractori:
"Ai grijă de datele personale. Banca nu iți cere actualizări si nu te anunță despre blocarea cardului prin link-uri/email-uri urgente, agresive si repetitive.
Nu te lăsa păcălit de câștiguri incredibile si nu oferi datele cardurilor tale in niciun context nici ale aplicațiilor Smart Mobile/ SmartToken/Raiffeisen Online.
Securizează-ti aplicațiile si nu oferi nimănui datele acestora sau ale cardurilor", transmit cei de la Raiffeisen.
SMS-uri periculoase în România. Nu dați click pe link-urile primite! Puteți rămâne fără bani în doar câteva minute
Poșta Română atrage atenția asupra unui nou tip de înșelătorie online în care hackerii pot fura bani de pe carduri. Val de sesizări la Compania Națională Poșta Română.
”Compania Națională Poșta Română atrage atenția că în ultima perioadă s-au intensificat acțiunile de phishing care folosesc numele Companiei în mesajele transmise prin SMS ori pe e-mail.
Prin ele, infractorii cibernetici atentează la conturile și la datele dumneavoastră personale.
De exemplu, de pe un număr de telefon de România se trimite un SMS prin care destinatarului i se aduce la cunoștință faptul că trebuie să i se livreze un colet, dar adresa este incorectă.
Se indică un link care are în componență cuvintele ”posta”/”post” și/sau ”romana”. După accesarea link -ului, sunt solicitate date personale – adresă poștală, de e-mail, număr de telefon și se generează o interfață de plată asemănătoare oricărui alt portal, specific plaților pe internet. Prin această interfață vă este solicitată o sumă simbolică.
După completarea datelor cerute de interfață - număr card, data expirării, titular card, codul de siguranță - se primește un cod de la bancă.