Cotaţia titlurilor Citigroup a scăzut cu 7,96%, la 1,04 dolari, după ce căzuse anterior la 97 cenţi/acţiune, ceea ce a micşorat capitalizarea Citigroup la numai 5,3 miliarde dolari. În decembrie 2006, înaintea declanşării crizei creditelor, titlurile Citigroup erau cotate cu mai mult de 57 de dolari şi avea o valoare de piaţă de peste 277 miliarde dolari.
Acţiunile Citigroup nu au încetat să se deprecieze, în pofida intervenţiilor repetate ale instituţiilor oficiale americane pentru stabilizarea băncii, în contextul în care companiile financiare continuă să anunţe pierderi.
După ce a a oferit 45 miliarde dolari la sfârşitul lui 2008, Trezoreria a anunţat la finalul lunii februarie că va converti acţiunile preferenţiale ale grupului, ce nu au drept de vot, în acţiuni obişnuite, având drept consecinţă o majorare a capitalului cu până la 36%.
Operaţiunea a redus considerabil participaţiile acţionarilor deja existenţi, ducând la deprecierea titlurilor.
O acţiune ce se menţine sub cotaţia de 1 dolar pentru mai mult de 30 de şedinţe consecutiv este în principiu scoasă de pe bursa din New York, însă operatorul bursier a decis să suspende această regulă până pe 30 iunie, în contextul crizei financiare. Cu toate acestea reprezentantul bursei a menţionat că urmăreşte cu atenţia situaţia
Citigroup a fost creat în 1998, când Sanford "Sandy" Weill a fuzionat compania Travelers Group Inc cu Citicorp. Ulterior acesta a convins guvernul să abroge un act de pe vremea marii depresiuni, ce interzicea băncilor comerciale să intre în banking investiţional.
Antena3.ro