Antena 3 CNN Economic Auto Zăpada şi viscolul îngreunează circulaţia în nordul ţării

Zăpada şi viscolul îngreunează circulaţia în nordul ţării

Zăpada şi viscolul îngreunează circulaţia în nordul ţării
27 Noi 2007   •   18:09

Noapte grea pentru şoferii care au trecut prin pasul Tihuţa şi pasul Gutâi, dar şi pentru drumari, care au fost nevoiţi să facă faţă ninsorii abundente. În plus, vântul puternic a suflat cu peste 60 de kilometri la oră. Drumarii au împrăştiat pe şosele nu mai puţin de o sută de tone de material antiderapant, iar ninsoarea abundentă le-a îngreunat munca. Pe unele porţiuni de drum sub stratul de zăpadă s-a format gheaţă, astfel încât maşinile derapau şi cu greu au putut urca muntele.

Din cauza viscolului şi ninsorii în unele zone din Bistriţa-Năsăud vizibilitatea a fost pe parcursul nopţii de sub 10 metri.

Şi în Baia Mare a nins. Poliţia rutieră şi drumarii îi avertizează pe şoferi să nu plece la drum dacă nu au maşinile echipate cu lanţuri.

Circulaţia pe drumurile din Harghita se desfăşoară în condiţii de iarnă, după ce toată noaptea a nins viscolit. Din cauza vântului puternic pe Drumul Naţional 12, un TIR care se deplasa spre Odorheiul Secuiesc a derapat. În acest moment toate drumurile din judeţ sunt acoperite de zăpadă iar în zonele înalte viscoleşte.

Ninsoarea a îngreunat traficul spre Miercurea Ciuc sau Odorheiul Secuiesc. Noaptea trecută, pe sectoarele de drum naţional din Harghita echipajele de deszăpezire au acţionat cu material antiderapant, dar vântul puternic le face munca zadarnică.

Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close