Antena 3 CNN Economic Auto Zăpada îngreunează circulaţia rutieră, mai ales în zonele montane

Zăpada îngreunează circulaţia rutieră, mai ales în zonele montane

Zăpada îngreunează circulaţia rutieră, mai ales în zonele montane
03 Mar 2008   •   07:29
După ploi, acum zăpada le dă bătai de cap celor din nordul ţării. La doar câţiva kilometri de inundaţiile din Baia Sprie, în zona pasului Gutâi, ploile s-au transformat în lapoviţă şi ninsoare. Şoferii care au încercat să traverseze muntele au fost luaţi prin surprindere de iarna care s-a instalat în toată regula.

Drumul naţional 18, care leagă Baia Mare de Sighetul Marmaţiei, este acoperit de zăpadă. Viscolul puternic a îngreunat activitatea drumarilor. Şoferii care sunt nevoiţi să treacă prin Pasul Gutâi sunt sfătuiţi să îşi echipeze corespunzător maşinile pentru iarnă.

Circulaţia pe Drumul Naţional 17C a fost îngreunată toată noaptea, din cauza zăpezii care s-a depus pe carosabil. Cea mai gravă situaţie a fost în Pasul Tihuţa, la peste 1.000 de metri altitudine. Drumarii au încercat toată noaptea să cureţe carosabilul, însă munca lor a fost îngreunată de viscolul puternic. Zăpada s-a depus prea repede, iar şoferii au fost nepregătiţi pentru vremea rea.

Ninsoare şi în judeţul Harghita. Zăpada de pe şosele a dus la blocaje în trafic. Drumul naţional care leagă Odorhei şi Miercurea Ciuc a fost temporar impracticabil. Stratul de zăpadă măsura ieri 20 de cm şi, pe unele locuri, chiar 60 de cm. Utilajele au lucrat în continuu, dar nu au putut să facă faţă ninsorii.

Din cauza vizibilităţii reduse, un autoturism de teren a derapat pe drumul dintre Vlăhiţa şi Miercurea Ciuc, fără urmări grave. Pe drumul spre Miercurea Ciuc au fost blocate 7 tiruri, din cauza poleiului. Ninsoarea a început în Harghita, duminică după-amiază, iar pe munte ninge de două zile. Zăpada a ajuns la peste un metru.

Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close