Antena 3 CNN Economic Auto Vosganian despre taxa auto: Noi protejăm aerul, în primul rând!

Vosganian despre taxa auto: Noi protejăm aerul, în primul rând!

Vosganian despre taxa auto: Noi protejăm aerul, în primul rând!
11 Dec 2007   •   19:35

Taxa de primă înmatriculare rămâne, iar despre returnarea acesteia nici nu poate fi vorba, deocamdată, a declarat Varujan Vosganian. Invitat la Ştirea Zilei, ministrul Economiei şi Finanţelor a susţinut că returnarea banilor proveniţi din prima înmatriculare este ?o chestiune marginală?. Esenţial este aerul pe care îl respirăm. "Noi protejăm aerul, în primul rând," a precizat ministrul Finanţelor.

Scopul instituirii acestei taxe este blocarea accesului în ţară a unor autovehicule care poluează. ?Este o taxă de mediu?, a declarat el, întărind faptul că, în România, nu există încă nicio sentinţă definitivă cu privire la recuperarea taxei auto. Deci nici nu se pune problema de aşa ceva.

Întrebat cu privire la traseul banilor proveniţi din această taxă, Vosganian a declarat că 30 de milioane s-au dus anul acesta la 17.000 de persoane care şi-au cumpărat maşini noi. Pentru la anul, ministerul va propune dublarea sumei alocate înnoirii parcului auto. ?Vom introduce un program în care să-i finanţăm pe cei care vor să-şi facă amenajări de natură termică şi vom începe un amplu program de împădurire?.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close