Antena 3 CNN Economic Auto Veste REA pentru toţi şoferii. Poliţele RCA s-au scumpit: "Poate ajunge şi la 5.000 de lei pentru o maşină"

Veste REA pentru toţi şoferii. Poliţele RCA s-au scumpit: "Poate ajunge şi la 5.000 de lei pentru o maşină"

rca_2_.jpg
de O.P.    |    07 Ian 2015   •   06:58

De la 1 ianuarie, nu se mai fac reduceri la poliţele RCA. Este o decizie importantă luată pe piaţa asigurărilor obligatorii pentru autoturisme. Asta înseamnă că şoferii au parte de aceleaşi tarife pentru asigurările auto, indiferent de unde le cumpără.  În plus poliţele vor fi mai mari în 2015 cu până la 10 la sută.

Cei mai dezavantajaţi sunt tinerii, care vor plăti chiar şi 5.000 de lei pe an dacă au o maşină cu un motor puternic.

Tarifele RCA de la ghişee sunt la fel cu cele ale firmelelor on-line.
 
De la 1 ianuarie, Autoritatea de Supraveghere financiară a schimbat regulile, iar brokerii nu mai pot oferi nicio reducere suplimentară clienţilor, aşa cum a fost anul trecut.

Chiar dacă măsura nu este una benefică pentru clienţi, specialiştii spun că acest lucru va facilita acordarea despăgubirilor.

În plus, tot din acest an, tarifele RCA nu se vor putea modifica mai devreme de 12 luni. Chiar şi aşa, tinerii plătesc preţuri exagerate pentru asigurările obligatorii.

Un român de 23 de ani poate plăti anual 4.600 de lei pentru RCA, în timp ce, un şofer de 33 de ani plăteşte de patru ori mai puţin.

Brokerii de asigurări estimează însă o creştere mai mare a preţului de 10 la sută, în 2015.

×
Subiecte în articol: RCA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close