Antena 3 CNN Economic Auto Unde încheiem RCA-ul? Asiguratorii se întrec în oferte promoţionale la început de an

Unde încheiem RCA-ul? Asiguratorii se întrec în oferte promoţionale la început de an

Unde încheiem RCA-ul? Asiguratorii se întrec în oferte promoţionale la început de an
04 Ian 2009   •   19:37

Numărul mare de accidente şi scumpirea pieselor auto a dus la o creştere cu până la 10 procente a asigurărilor auto obligatorii, în 2009. Şoferii atenţi pot beneficia de reduceri la plata răspunderii civile auto din 2010. Totuşi, în această categorie nu intră şi tinerii pentru că, spun asiguratorii, sunt mai predispuşi la accidente. În plus, poliţele se pot încheia acum şi în hipermaketuri, benzinării sau chiar pe internet.
Este sezonul reînoirilor de poliţe RCA şi toţi posesorii de autoturisme caută răspuns la întrebarările: care e cea mai bună poliţă RCA şi unde se poate încheia. Pentru că tonetele de pe trotuare, unde se puteau încheia poliţele, au fost interzise, brokerii au venit cu o altă soluţie. Şi-au amenajat standuri în hipermarketuri.
Poliţele RCA se pot încheia şi în benzinării, iar şoferii cred că aşa este cel mai comod.
Internetul este o altă soluţie pentru şoferii ocupaţi. Trebuie să completeze un formular, plătesc cu cardul, iar în trei ore brokerul le aduce poliţa acasă.
Pe lângă aceste soluţii, mai există o alternativă. Firmele de brokeraj. Pentru a-şi impresiona clienţii, asiguratorii vin cu oferte tot mai tentante, dacă sunt încheiate contractele la sediul firmei şi nu prin intermediari. Astfel, unii oferă cadou mp3 playere sau tractare gratuită. Ceilalţi umblă la preţ şi fac reduceri de 5 până la 20% dacă proprietarul are copii.
Mai mult, de la jumătatea anului, asiguratorii vor avea o bază de date comună cu istoricul fiecărui şofer la volan. Asta înseamnă că cei mai ?cuminţi? şoferi vor beneficia de reduceri la următoarea poliţă încheiată. În plus, valoarea poliţei RCA încheiate va depinde şi de cât de des folosiţi maşina şi de zona în care locuiţi.
Antena 3

×
Subiecte în articol: RCA
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close