Antena 3 CNN Economic Auto Un Rolls-Royce Phantom II din 1934 ar putea deveni cea mai scumpă maşină din lume (FOTO)

Un Rolls-Royce Phantom II din 1934 ar putea deveni cea mai scumpă maşină din lume (FOTO)

Un Rolls-Royce Phantom II din 1934 ar putea deveni cea mai scumpă maşină din lume (FOTO)
19 Aug 2009   •   17:18

Un Rolls-Royce Phantom II unicat, construit în 1934 pentru maharajahul indian din Rajkot, şi considerat cel mai scump automobil din lume, este scos la licitaţie, informează Telegraph.co.uk.

Maşina face parte din colecţia faimoasă de Rolls-uri a lui Hans-Gunther Zach şi este cunoscută sub denumirea de ?Steaua Indiei?. Suma care este aşteptată a fi strânsă în urma licitaţiei pentru exclusivistul vehicul este de aproape 10 milioane de euro.



Evenimentul va avea loc la muzeul din Germania al lui Hans-Gunther Zach. Potenţialii cumpărători ai Rolls-Royce-ului Phantom II Continental "All-Weather Convertible" cu puterea de 40/50 cai, vor fi invitaţi acolo până pe data de 15 septembrie, potrivit Telegraph.co.uk.

În prezent, cea mai scumpă maşină este un Ferrari 250 Testa Rossa, din 1957, care a fost vândut tot la o licitaţie, în luna mai, pentru 8,4 milioane euro.

Printre lucrurile care ies în evidenţă la acest Rolls se numără farurile ce urmează volanul atunci când este rotit, urmând astfel drumul, tehnologie implementată recent la diverse automobile de serie, printre care BMW şi Mercedes.



Licitaţia pentru ?Star of India?, aşa cum este ea denumită, este doar una dintre cele care vor urma, întregul muzeu Rolls-Royce al lui Hans-Gunther Zach fiind scos la vânzare. Din acesta fac parte 24 de Rolls-uri rare şi trei automobile Bentley.


Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close