Antena 3 CNN Economic Auto Tronsonul Drajna-Feteşti va fi inaugurat în luna mai

Tronsonul Drajna-Feteşti va fi inaugurat în luna mai

Tronsonul Drajna-Feteşti va fi inaugurat în luna mai
16 Apr 2007   •   19:09
Autostrada Soarelui. Prefectul de Călăraşi, Şerban Jenel, a declarat luni că tronsonul Drajna-Feteşti va fi inaugurat în prima decadă a lunii mai. Porţiunea de 30 de kilometri a necesitat realizarea unor lucrări complexe pentru cele şase traversări pe care Astaldi, firma constructoare, a fost nevoită să le realizeze la kilometrii 112, 116, 120, 123, 127 şi 132. Sunt finalizate traversările de la Perişoru (km 116) şi Bărăganu (km 132), urmând ca celelalte să fie date în folosinţă imediat după 1 mai 2007. Tot pe acest tronson, până în luna iunie se vor finaliza şi patru parcări.

Autostrada Soarelui face parte din Coridorul Rutier Pan-European nr. IV, care are o lungime de 872 kilometri, presupunând o investiţie de 4,8 miliarde euro. Potrivit Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, sectoarele Cernavodă-Constanţa, cu finanţare din parte Băncii Europene de Investiţii, şi Centura Constanţa, cu finanţare a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, se vor finaliza în 2010. La sfârşitul anului 2006 autorităţile au recepţionat 17 kilometri din autostrada Bucureşti-Constanţa, secţiunea Feteşti-Cernavodă.

Printr-un program ISPA, Comisia Europeană a acordat României, pentru reabilitarea Autostrăzii Soarelui, secţiunea Feteşti-Cernavodă, suma nerambursabilă de peste 26,4 milioane de euro, cu scopul îmbunătăţirii condiţiilor de trafic şi alinierea acestora la standardele internaţionale. Pentru realizarea acestui proiect, Guvernul a contribuit cu aproape 13,6 milioane de euro.

Rompres

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close