Antena 3 CNN Economic Auto Trafic infernal între Braşov şi Făgăraş

Trafic infernal între Braşov şi Făgăraş

Trafic infernal între Braşov şi Făgăraş
28 Aug 2007   •   19:09

Drumul European 68 între Braşov şi Făgăraş a devenit un coşmar pentru şoferi. Lucrările de modernizare a carosabilului începute acum un an stagnează de şase luni şi mai nou riscă să fie suspendate. Şoferiii au de înfruntat pe porţiunea de 55 de kilometri aflată în şantier nu mai puţin de 140 de blocaje. Pe şantier nu mai munceşte nimeni, iar lucrările nu au mai avansat deloc, spre disperarea şoferilor. Lucrările au început în septembrie anul trecut cu escaverea drumului. În 140 de puncte traficul se desfăşoară pe un singur fir, iar în 40 de locuri au fost instalate semafoare. Traficul infernal va mai continua, având în vedere ritmul în care se lucrează. De şase luni pe DN1 între Braşov şi Făgăraş, şoferii pierd ore întregi în trafic, deoarece cei 63 de km, care se parcurg normal în 50 de minute se fac acum în două ore. Puţinii muncitori de pe şantiere îţi petrec timpul cu diverse alte activităţi. Reparaţiile şoselei nu reprezintă un interes prea mare pentru ei. Şefii de şantier spun însă că muncitorii nu au nici o vină.


Mulţi dintre ei au plecat pentru că nu au fost plătiţi, iar cei rămaşi se descurcă greu. Oricum lucrările sunt la un pas să fie întrerupte. Cei care coordonează lucrările spun că au fost făcute presiuni la guvern pentru anularea licitaţiei, pentru că firma israeliană care licitat lucrarea a recunoscut ca a greşit calculele şi că la actualele preţuri nu mai poate continua lucrările.

Până când se vor găsi soluţii, traficul între Sibiu şi Brasov va fi un adevarat coşmar pentru şoferi. Drumul European 68 preia toată circulaţia între vama Nadlac şi Bucureşti. Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close