Antena 3 CNN Economic Auto Toyota Land Cruiser - noua generaţie a vehiculului de teren, lansată în România (FOTO)

Toyota Land Cruiser - noua generaţie a vehiculului de teren, lansată în România (FOTO)

Toyota Land Cruiser - noua generaţie a vehiculului de teren, lansată în România (FOTO)
23 Oct 2009   •   13:10

Toyota lansează în România noua generaţie Land Cruiser. Noul model va fi prezent pe piaţa autohtonă în ultima lună a anului la un preţ de pornire de 47.200 Euro cu toate taxele incluse. Clienţii români pot comanda deja noul Land Cruiser, prima maşină urmând a fi livrată la începutul lunii decembrie.

Toyota Land Cruiser, o emblemă pe piaţa 4WD, este un vehicul ce combină plăcerea condusului pe autostradă cu potenţialul său off-road. Automobilul a fost îmbunătăţit substanţial prin introducerea unei funcţii de Selectare Multi-teren, a unui monitor Multi-teren cu 4 camere de luat vederi, a afişării unghiului de bracaj al roţilor.

Noul Toyota Land Cruiser va fi disponibil pentru piaţa din România cu un turbodiesel de 3 litri şi 127 kW/173 DIN cp. Emisiile de CO2 au fost reduse cu 12%, (214 g/km, mixt), iar consumul anunţat este de 8.1 l/100 km.



Suspensia independentă a trenului anterior, cu basculă dublă, a fost revizuită, iar trenul posterior este echipat cu o nouă suspensie multi link şi Sistem de Suspensie Cinetică Dinamică, modulat electronic (KDSS). Pentru nivelul de echipare de top va fi disponibil un sistem de suspensie Variabilă Adaptativă (AVS) care încorporează funcţia Roll Posture Control şi un sistem de suspensie pe pernă de aer cu funcţie Height Control.



În ceea ce priveşte habitaclul acesta este mai spaţios decât la generaţia precedentă. Versiunile cu 7 locuri dispun acum de posibilitatea glisării celui de-al doilea rând de locuri cu 135 mm, de posibilitatea fracţionării 40:20:40 a spătarului rabatabil, pliabil şi reglabil, şi de funcţia de glisare şi înclinare a banchetei pentru accesul mai simplu la cel de-al treilea rând de locuri.


Acestea pot fi acum ridicate sau pliate individual, existând şi opţiunea dotării cu un sistem automatizat pentru această funcţie. Nivelul podelei a fost coborât cu 38mm pentru o mai bună postură, iar funcţia de glisare a celui de-al doilea rând de locuri permite mai mult decât dublarea spaţiului la nivelul picioarelor pentru ocupanţii celui de-al treilea rând.

Comunicatul de presă privind noua generaţie Toyota Land Cruiser (pdf)

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close