Antena 3 CNN Economic Auto Toate fabricile Toyota din Japonia vor fi închise, pentru 11 zile, în februarie şi martie

Toate fabricile Toyota din Japonia vor fi închise, pentru 11 zile, în februarie şi martie

Toate fabricile Toyota din Japonia vor fi închise, pentru 11 zile, în februarie şi martie
06 Ian 2009   •   12:27

Toate fabricile Toyota din Japonia vor fi închise, pentru o perioadă de 11 zile, în februarie şi martie, anunţă Reuters. Motivul: compania se confruntă cu cel mai accentuat declin al vânzărilor de pe piaţa americană din ultimul sfert de secol ca urmare a recesiunii economice globale.
Activitatea a 12 unităţi de produciei ale constructorului auto nipon va fi suspendată timp de şase zile în februarie şi pentru cinci zile în martie.
În luna ianuarie, conducerea Toyota a decis să oprească producţia pentru trei zile la toate fabricile din Japonia.
Toyota, cel mai mare producător auto la nivel mondial, va opri şi construcţia mai multor uzine din Thailanda şi Rusia, din cauza scăderii cererii la nivel mondial. Luna trecută, Toyota a anunţat ca va încheia anul în pierdere, pentru prima oară în 71 de ani, din cauza scăderii vânzărilor, dar şi a fluctuaţiei yenului.
Producătorul a anunţat şi că va opri orice fel de extindere şi din producţia auto pentru a încerca să diminueze efectele cererii scăzute la nivel mondial. Producătorii auto din întreaga lume se confruntă cu cea mai mare provocare din istoria recentă, din cauza crizei de lichidităţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: inchidere
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close