Antena 3 CNN Economic Auto Tesla Roadster Sport - primele fotografii ale supermaşinii cu zero emisii (FOTO)

Tesla Roadster Sport - primele fotografii ale supermaşinii cu zero emisii (FOTO)

Tesla Roadster Sport - primele fotografii ale supermaşinii cu zero emisii (FOTO)
20 Aug 2009   •   17:09

Tesla Motors a făcut publice primele fotografii ale Roadster Sport, un automobil electric mai performant decât fratele său. Maşina dispune de un motor mai simplu care, potrivit Worldcafans.com, produce mai multă putere şi este, în acelaşi timp, mai eficient.

Maşina va dispune de spoiler posterior din fibră de carbon, fante de aerisire pe capotă şi suspensii ajustabile. La interior îmbunătăţirile includ finisaje din fibră de carbon, piele de calitatate, un buton pentru selectarea vitezelor, care înlocuieşte schimbătorul din aluminiu plus un display cu touchscreen, montat pe consola centrală. Pe ecran sunt afişate informaţii referitoare la autonomia maşinii, sau la numărul de litri de petrol care ar fi utilizaţi dacă vehiculul nu ar fi electric.



Potrivit informaţiilor făcute publice de Tesla din ianuarie, Roadster Sport accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3,7 secunde. Motorul ajunge la 14,000rpm şi are zero emisii, având în vedere că este electric. Preţul anunţat pentru maşină este unul destul de piperat, în Europa fiind vorba de 112,000 euro, cu TVA.
Pe străzile din România circulă însă maşini mult mai scumpe, care poluează, deci Tesla Roadster Sport ar putea fi o alegere bună pentru cei cu buzunarul mai larg, care vor să fie în noul trend eco.





Antena3.ro

×
Subiecte în articol: automobil electric
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close