Tesla are în prezent un parteneriat cu Daimler, companie căreia îi furnizează tehnologia necesară vehiculelor electrice, şi care va fi utilizată la Mercedes Clasa A şi la Smart.
Tesla Model S
Tesla Model S, un sedan în totalitate electric, va intra în producţia de serie de la sfârşitul anului 2011. Maşina măsoară aproape 5 metri în lungime (4,98 m) şi reprezintă varianta practică a modelului sport Tesla Roadster.
Model S îşi trage energia de la acumulatorii cu 8.000 de celule. Autonomia este de aproximativ 483 de kilometri la o singură încărcare. Acumulatorii sunt amplasaţi în podea, spaţiul din interiorul
maşinii fiind astfel mai mult decât suficient. Spre exemplu, spaţiul de sub capota unde se afla în mod obişnuit motorul, poate fi acum folosit ca loc suplimentar de depozitare. Automobilul este mare şi poate transporta cinci adulţi plus doi copii.
Tesla a încercat să păstreze scăzută greutatea maşinii, care este de 1735 de kilograme. În acest sens, la construcţie au fost folosite materiale uşoare, în special aluminiu. Model S atinge 100 de kilometri pe oră în 5,6 secunde, iar viteza maximă este de 192 kilometri pe oră. Tesla va lansa şi o variantă sport a maşinii care va atinge suta de kilometri în mai puţin de cinci secunde.
Garanţia oferită pentru Model S este de 4 ani, iar pentru baterii este de până la 10 ani. Preţul orientativ este de 49.900 de dolari.
Tesla Roadster
Tesla Roadster, primul automobil sport electric produs de compania americană a demonstrat întregii lumi faptul că maşinile electrice nu trebuie să fie neapărat greoaie şi neatrăgătoare.
Performanţele roadsterului sunt remarcabile, fiind capabil de o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 4 secunde. Motorul electric se încarcă în doar 3,5 ore şi are o autonomie de aproape 350 kilometri. Tesla Roadster se vinde în Statele Unite cu 98.000 de dolari.
Antena3.ro