Antena 3 CNN Economic Auto Tata Nano - cea mai ieftină maşină din lume, la preţ de Ferrari

Tata Nano - cea mai ieftină maşină din lume, la preţ de Ferrari

Tata Nano - cea mai ieftină maşină din lume, la preţ de Ferrari
07 Ian 2010   •   19:29

Nano, cea mai ieftină maşină din lume, produsă de indienii de la Tata va fi disponibiă în curând şi într-o variantă deluxe, în totalitate reproiectată de o altă companie indiană, relatează AFP. Dacă în actuala versiune, Tata Nano costă 2.000 de dolari, preţul modelului de lux se va apropia de cel al unui Ferrari.

DC Design Group, o companie de tuning auto cu sediul în Bombay, a anunţat joi că va produce o versiune complet refăcută a maşinuţei de 3.1 metri. Plasticul de la interior va fi înlocuit, ca şi bordul, plus roţile micuţe. Totul va fi realizat însă fără a modifica formele generale ale automobilului.

Versiunea deluxe a lui Nano va costa 220.000 de dolari, adică aproximativ cât costă un Ferrari sau un Porsche. În următoarele două luni va apărea conceptul, după care şi modelul de serie.



?Dorim să menţinem preţul lui Nano, însă cei 220.000 de dolari sunt justificaţi de tehnologiea încorporată şi de orele de muncă depuse pentru a obţine rezultatul final?, a declarat şeful companiei indiene, Dilip Chhabaria. ?Vom păstra podeaua şi farurile, în rest totul va fi modificat?, a explicat el.
Motorul standard de 624cmc ce dezvoltă 33 cai putere va fi înlocuit de un propulsor de 1.600cmc. Materialul folosit la construcţia caroseriei va fi fibra de carbon, greutatea finală urmând a fi de mai puţin de 600 kilograme. Suspensiile, dar şi sistemul de frânare, vor fi de asemenea înlocuite.
?Ideea este să arătăm ce se poate face când industria auto este completată de tehnologiile de ultimă generaţie?, a precizat Chhabaria.
Având în vedere preţul piperat, DC Design intenţionează să producă cinci astfel de maşini pe an, care ar putea fi achiziţionate de miliardarii indieni.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close