Antena 3 CNN Economic Auto Studiu: Şoferii români îşi supraestimează capacităţile şi fac manevre riscante fără să se asigure corespunzător

Studiu: Şoferii români îşi supraestimează capacităţile şi fac manevre riscante fără să se asigure corespunzător

Studiu: Şoferii români îşi supraestimează capacităţile şi fac manevre riscante fără să se asigure corespunzător
Foto: Mediafax
24 Feb 2012   •   10:55
Şoferii români cunosc riscurile şi consecinţele încălcării regulilor de circulaţie sau manevrelor periculoase pe şosea, însă îşi supraestimează capacităţile şi consideră că este puţin probabil să li se întâmple tocmai lor un accident sau să fie prinşi când încalcă regulile. Este concluzia cuprinsă în Strategia Naţională pentru Siguranţa Rutieră 2011-2020.

Studiul, realizat de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, mai arată că soferul român subestimează efectele alcoolului, indiferent de cantitatea pe care o bea.

Potrivit studiului prezentat de Gândul, şoferii români nu cunosc sau au cunoştinţe greşite despre dinamica maşinilor la viteze mari. Aceştia îşi supraestimează în schimb capacitatea de a anticipa schimbările rapide a situaţiilor din trafic şi se lansează în manevre riscante fără să se asigure suficient.

Deşi ştiu că starea şoselelor este proastă, şoferii români îşi doresc creşterea limitelor de viteză şi chiar eliminarea lor de pe autostrăzi.


 

 


 

×
Subiecte în articol: studiu
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close