Antena 3 CNN Economic Auto Skoda plănuieşte înlocuirea modelului Octavia Tour cu o versiune low-cost

Skoda plănuieşte înlocuirea modelului Octavia Tour cu o versiune low-cost

Skoda plănuieşte înlocuirea modelului Octavia Tour cu o versiune low-cost
21 Oct 2008   •   11:40

Skoda Octavia Tour va fi înlocuită din 2010 sau 2011 de un model low-cost, potrivit directorului de comunicare al mărcii Skoda Auto, Martin Lauer, citat de Mediafax. "Avem Octavia Tour pe piaţă de peste zece ani şi cred că trebuie să aibă un succesor. La acest lucru ne gândim acum", a declarat Lauer, la Praga, cu prilejul lansării internaţionale a Skoda Octavia restilizată, care va ajunge pe piaţa românească în a doua parte a lunii noiembrie.
O altă variantă luată în calcul este construcţia unei maşini mai mici decât Fabia, a spus Lauer. "Avem aceste două opţiuni, dar încă nu ştim dacă va rămâne doar prima variantă sau amândouă. Cert este că nu se exclud una pe cealaltă", a explicat Lauer. Modelul sau modelele low-cost urmează a fi lansate în 2010-2011, pentru că Skoda are programate, până atunci, noi modele şi variante restilizate ale celor existente.
"Este vorba de noua Fabia, apoi de Superb, acum de Octavia facelift. Urmează Superb Combi şi alte derivate din aceste modele, cum ar fi versiunile RS. De asemenea vom ataca un nou segment (SUV, crossover - n.r.), cu Yeti", a precizat oficialul Skoda. La nivel mondial Skoda se aşteaptă la o creştere a vânzărilor cu circa 10 procente în acest an, la 700.000 de unităţi, comparativ cu cele 630.000 de automobile livrate anul trecut. În 2007, vânzările au urcat cu 14,5%.
În România, vânzările Skoda au crescut anul trecut cu 12 procente, de la 20.541 unităţi la 23.138 autovehicule. După primele opt luni din acest an, vânzările Skoda pe piaţa românească au avansat cu 16%, ajungând la 18.005 maşini comercializate în primele opt luni din acest an.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close