Antena 3 CNN Economic Auto SF-ul, transpus în realitate prin RT.S, supersportiva dezvoltată de FortuneSport

SF-ul, transpus în realitate prin RT.S, supersportiva dezvoltată de FortuneSport

SF-ul, transpus în realitate prin RT.S, supersportiva dezvoltată de FortuneSport
24 Iul 2008   •   10:37

Producătorul de automobile sportive Niche, împreună cu compania americană cu acelaşi profil, FortuneSport, a confirmat faptul că vor colabora în vederea producerii unei supersportive (foto). Autoturismul denumit RT.S va fi disponibil de la sfârşitul lui 2010, potrivit Motor Authority. FortuneSport este o companie specializată în materiale compozite şi derivate din tehnologia aerospaţială. RT.S va fi construit numai din materiale uşoare, FortuneSport având o obsesie pentru reducerea greutăţii automobilelor, conform Motor Authority.

Astfel, caroseria va fi alcătuită exclusiv din materiale compozite, şasiul, din aluminiu semi-monococ, scaunele vor fi integrate în cadru, iar jantele de aluminiu, urmează a fi furnizate de BBS. Maşina va cântări mai puţin de o tonă, adică 907 kilograme.

Motorul va fi unul V8 de 350 CP. Raportul greutate - putere va conferi astfel o viteză maximă de aproximativ 280 de kilometri la oră şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar patru secunde.



Cele două companii constructoare au anunţat şi faptul că spre sfârşitul acestui an va fi lansată o versiune, destinată curselor, a acestui automobil, care va dezvolta 500 de cai putere.

FortuneSport a fost fondată în Germania, anul 1996, de către inginerul şi constructorul de autoturisme sportive Teritius Fortune. Compania s-a mutat între timp în SUA şi a evoluat, ajungând să producă prototipuri auto şi să ofere servicii de consultanţă în acelaşi domeniu.

Fotografie: Motor Authority

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close