Antena 3 CNN Economic Auto Sectorul 1. O stradă din cinci va fi închisă

Sectorul 1. O stradă din cinci va fi închisă

Sectorul 1. O stradă din cinci va fi închisă
22 Mai 2007   •   19:04

O cincime dintre străzile secundare ale Sectorului 1 vor fi închise, în acest an, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare şi reabilitare, urmând a fi refăcute 241 de străzi - din cele 1.014 ale sectorului - şi a fi amenajate locuri de parcare. Pentru modernizarea şi reabilitarea străzilor, valoarea investiţiilor depăşeşte 180 de milioane de lei. ''Va fi un şantier imens, împărţit însă pe patru pachete, astfel încât traficul pe raza sectorului 1 să fie cât mai puţin afectat'', a precizat primarul Andrei Chiliman.

Potrivit edilului şef al sectorului 1, proiectele sunt elaborate astfel încât să fie asigurată circulaţia pe toată durată execuţiei lucrărilor. ''Se va lucra numai pe jumătate de stradă, iar pe cealaltă jumătate va fi asigurat accesul în zonă al riveranilor, al maşinilor de interes public - salvări, maşini de pompieri, maşini de poliţie şi alte autoturisme.

Primarul Chiliman a decis începerea etatizată a lucrărilor. Astfel, străzile care vor fi reabilitate în 2007 au fost împărţite în nouă zone a câte 15-25 de artere. Este vorba despre zonele Chitila, Bucureştii Noi, Giuleşti, Laminorului, Dorobanţi, Bulevardul Dacia-Universitate, Titulescu şi Griviţa - însumând 130 de străzi care vor fi reabilitate sau modernizate de Direcţia de Investiţii a Primăriei.

La acestea se adaugă 111 artere care vor fi modernizate de Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1, artere situate în cartierele Băneasa, Ion Mihalache, Griviţa şi Gara de Nord.

Rompres

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close