Antena 3 CNN Economic Auto SEAT Ibiza ECOMOTIVE stabileşte un nou record de consum: 2.34l/100 km

SEAT Ibiza ECOMOTIVE stabileşte un nou record de consum: 2.34l/100 km

SEAT Ibiza ECOMOTIVE stabileşte un nou record de consum: 2.34l/100 km
09 Oct 2009   •   14:05

SEAT Ibiza ECOMOTIVE a stabilit un nou record în privinţa eficienţei în consumul de combustibil, prin parcurgerea unei distanţe de 1,910 kilometri cu un singur plin de motorină. Rezultatul final a consemnat un consum de 2.34l/100km. Performanţa îi aparţine austriacului Gerhard Plattner, binecunoscutul campion al testelot de cosnum redus.

Plattner a efectuat şi în aprilie un drum cu Ibiza ECOMOTIVE când a condus de la fabrica SEAT de la Martorell până în Gottingen, Germania cu un consum mediu de 2.9l/100km. Pentru actualul record, Plattner a pornit din Cieszyn, Polonia, pe 23 septembrie, imediat după ce IPMC (International Police Motor Corporation) a sigilat capota şi buşonul rezervorului.

Drumul a inclus un total de 12 state europene, Plattner trecând prin oraşele Mosty (Republica Cehă), Bratislava (Slovenia), Hegyeshalom (Ungaria), Graz (Austria), Varazdin (Croaţia), Maribor (Slovenia), Toblach (Italia), Innsbruck (Austria), Schaan (Principatul Lichtenstein), Zurich (Elveţia) şi Saint-Louis (Franţa) pentru a termina călătoria la Frankfurt (Germania).

Când austriacul a oprit pentru ultima oară motorul, sigiliile au fost intacte recordul fiind validat pentru segmentul în care SEAT Ibiza ECOMOTIVE activează.



Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close