Antena 3 CNN Economic Auto Se deschide un nou sediu al Direcţiei de Înmatriculări Vehicule

Se deschide un nou sediu al Direcţiei de Înmatriculări Vehicule

Se deschide un nou sediu al Direcţiei de Înmatriculări Vehicule
05 Mai 2008   •   09:15

Luni se deschide noul sediu al Direcţiei de Înmatriculări Vehicule se deschide. Instituţia are dotări la standarde europene. Astfel, se va reduce timpul de aşteptare pentru şoferii din Bucureşti şi Ilfov care vor să înmatriculeze maşini sau să obţină permise de conducere. Noul sediu al Direcţiei de Înmatriculări şi Permise este situat pe Şoseaua Pipera numărul 49, are 5 etaje, şi o suprafaţă de peste 12 mii de metri pătraţi.

Clădirea dispune de o sală de aşteptare de 200 de metri pătraţi, în timp ce parcarea are peste 400 de locuri. La parterul noului sediu funcţionează nu mai puţin de 25 de ghişee. Accesul la acestea se face pe baza unor numere de ordine, pentru a se evita aglomeraţia.

În acelaşi sediu este amenajată şi o sală în care se va susţine pe calculator proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere. În noul sediu funcţionează, pe lângă Direcţia de Înmatriculări şi Permise, şi serviciile unde şoferii din Bucureşteni şi Ilfov pot înmatricula maşini sau obţine permise de conducere.

Clădirea a fost construită din veniturile Ministerului Internelor şi Reformei Administrative provenite din fabricarea plăcilor auto. Costurile s-au ridicat la peste 55 de milioane de lei.

Autorităţile române susţin că dotările materiale ale centrului vor contribui la reducerea faptelor de corupţie, în condiţiile în care majoritatea operaţiunilor sunt computerizate.

Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close