Antena 3 CNN Economic Auto Se circulă cu dificultate din cauza ninsorii. Vezi drumurile blocate

Se circulă cu dificultate din cauza ninsorii. Vezi drumurile blocate

Se circulă cu dificultate din cauza ninsorii. Vezi drumurile blocate
10 Feb 2010   •   21:13

După o scurtă perioadă liniştită, vremea rea recuperează teren. A intrat în vigoare atenţionarea de lapoviţă, ploi şi ninsoare valabilă pentru jumătatea de sud a ţării. Se vede deja acet lucru. În Dâmboviţa patru drumuri judeţene au fost închise din cauza viscolului care a readus zăpada pe carosabil. Şi în Olt sunt mai multe rute judeţene blocate. Două trenuri au rămas înzăpezite în Teleorman, respectiv Argeş.

Din cauza viscolului puternic din ultimele ore traficul rutier este blocat pe şapte drumuri judeţene şi unul comunal, potrivit Biroului de presă al IPJ Olt, citat de Mediafax.

-DJ 546 A, între localităţile Stoicăneşti şi Văleni,
-DJ 679, între localităţile Văleni şi Seaca,
-DJ 679, între localităţile Seaca şi Mihăeşti,
-DJ 546, între localităţile Dăneasa şi Sprîncenata,
-DJ 546, între localităţile Teslui şi Deleni,
-DJ 679, între localităţile Mihăeşti şi Puşca,
-DJ 653, între localităţile Vălcele şi Bîrcăneşti şi pe un drum comunal, între localităţile Milcov şi Deleni.

Trei drumuri judeţene şi unul comunal sunt blocate în sudul judeţului Argeş, din cauza ninsorii viscolite căzute miercuri seară, informează un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ)Argeş.

Acestea sunt:
-DJ 508 Teiu-Răteşti,
-DJ 679A Popeşti-Palaga-Căldăraru-Râca,
-DJ 679 Bârla - Lunca Corbului şi drumul comunal Căldăraru ? Bârla.

De asemenea, pe drumul naţional DN 65A ninge viscolit, iar carosabilul este acoperit cu polei.

Potrivit IPJ Argeş, vântul prezintă intensificări şi pe autostrada Bucureşti - Piteşti (A1), mai puternice în judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu decât pe porţiunea din Argeş, însă nu se pune problema instituirii de restricţii de circulaţie.

Traficul rutier rămâne întrerupt pe două drumuri naţionale din judeţele Buzău şi Teleorman, din cauza viscolului, iar pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti sunt porţiuni de carosabil pe care s-a format polei şi altele pe care vântul a adus zăpadă de pe câmp, astfel că se impune reducerea vitezei.

Pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti se impune ca autovehiculele să circule cu viteză redusă deoarece se întâlnesc porţiuni de carosabil pe care s-a format polei şi altele pe care vântul a adus zăpadă de pe câmp.

La fel se circulă şi pe DN2 (E85), la limita dintre judeţele Buzău şi Ialomiţa, dar şi pe DN65, în judeţul Argeş, în zonele Albota şi Lunca Corbului.

Circulaţia rămâne întreruptă pe două drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a viscolului:

în judeţul Buzău -DN 22 Râmnicu Sărat ? Băile şi în judeţul Teleorman, DN65A Turnu Măgurele şi Roşiori de Vede.

În Dâmboviţa, traficul rutier pe patru drumuri judeţene din zona de sud a judeţului a fost închis. Cele patru şosele judeţene închise sunt:
-DJ 711 D Poiana - Lunguleţu,
-DJ 611 Petreşti - Vişina ? Şelaru,
-DJ 702 F Răscăieţi - Puntea de Greci,
-DJ 722 Moara Nouă ? Sălcioara.

"Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să evite circulaţia în zonele respective. De asemenea, recomandăm evitarea Drumului Naţional 71 Răcari - Târgovişte, unde vântul bate cu putere, spulberând zăpada. Şoferilor le spunem ca, înainte de a pleca în călătorie, să se intereseze asupra traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo - rutiere prognozate pentru zona tranzitată, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare ale maşinii", a declarat subinspector Ioana Preda, citat de Mediafax.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close