Antena 3 CNN Economic Auto Scuterul ? o alternativă în traficul sufocant

Scuterul ? o alternativă în traficul sufocant

Scuterul ? o alternativă în traficul sufocant
04 Mai 2007   •   08:06

Tot mai mulţi români optează să depăşească aglomeraţia din trafic pe un scuter, aşa cum fac milioane de oameni în Europa occidentală. În marile magazine bucureştene scuterele se vând ca pâinea caldă. Ca să nu mai piardă ore-n şir în trafic destui români au renunţe la maşini şi au trecut la scutere.

În primele 3 luni ale anului s-au vândut peste 200 de scutere. Aşa se face că în hipermarketurile capitalei mini-motocicletele se vând peste noapte. Avantajele sunt destul de mari: poluează foarte puţin şi consumă nesemnificativ.

Ca să conduci un scuter nu ai nevoie de permis, ca să-l cumperi nu scoţi mai mult de 1000 de euro din buzunare, iar în trafic este o adevarată mană cerească. Iată doar câteva argumente pentru care mulţi români au renunţat la maşini în favoarea scuterelor.

Unde mai pui că un asemenea vehicul poate fi parcat oriunde. Există însă şi o serie de dezavantaje. Vremea rece sau uneori neatenţia şoferilor poate face din mica motocicletă un mijloc de locomoţie extrem de periculos. Şi ar mai fi o problemă, până în prezent nu există benzi speciale pentru motociclişti sau biciclişti.

Observator

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close