Antena 3 CNN Economic Auto Salonul Auto Frankfurt 2007: Mirajul ecologic (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Salonul Auto Frankfurt 2007: Mirajul ecologic (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Salonul Auto Frankfurt 2007: Mirajul ecologic<font color=red> (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)</font>
13 Sep 2007   •   12:52

Salonul Internaţional Auto de la Frankfurt (IAA), ediţia 2007, este dedicat protecţiei mediului şi reducerii emisiilor de dioxid de carbon, prin premiere de modele ?verzi?, cum ar fi BMW Seria 7 Hydrogen, Opel Zafira CNG, VW Passat BlueMotion, sau Mercedes E300 BlueTec, informează site-ul oficial al evenimentului.

Evenimentul, aflat la ediţia cu numărul 62, a fost deschis oficial pentru presă marţi şi miercuri, iar de joi s-a deschis pentru public, pentru zece zile. Frankfurt este locul în care sunt prezentate nu mai puţin de 128 de premiere auto, inclusiv 88 de premiere mondiale, dintre care 46 aparţin fabricanţilor germani de maşini.

În total, 1046 de expozanţi din peste 40 de ţări s-au înscris să ia parte la IAA, iar aria de expunere depăşeşte 225.000 de metri pătraţi. Peste 10.000 de ziarişti sunt acreditaţi la cel mai important eveniment auto din Europa în 2007, expozanţii organizând circa 80 de conferinţe de presă, în cadrul cărora îşi prezintă noutăţile.

Printre noutăţile majore ale IAA se numără Aston Martin DBS, Audi A3 cabrio, Audi A4 (2008), Audi A8 (2008), Bentley Continental GT (facelift), BMW Seria 1 (2008), BMW Seria 6 (2008), Chevrolet Aveo (facelift), Citroen C5 Airscape (concept), Dacia Logan 1.5 dCi (85 CP), Ferrari F430 Scuderia, Ford Verve (concept Fiesta), Jaguar XF, Ford Kuga, Kia Ex-cee'd, Kia Pro-cee'd, Kia Sports Coupe Concept, Mazda6, Mercedes-Benz Clasa S DiesOtto, Mini Cooper Clubman, Mitsubishi Concept-cX, Peugeot 308 RC-Z, Peugeot 308 SW, Porsche 911 GT2, Renault Clio Estate, Renault Laguna 3, Skoda Fabia Combi, Subaru WRC Impreza (concept), Suzuki Kizashi (concept), Suzuki Splash, VW Tiguan, precum şi VW Golf BlueMotion (la fel, Passat, Polo).

Lupta tehnologiei cu noxele

Salonul Auto de la Frankfurt găzduieşte anul acesta o serie de noi automobile ecologice: Ford, Renault, Mercedes şi alţii vin cu inovaţii prietenoase cu natura. Constructorul american Ford vine cu Focus Facelift, primul Ford ce va îngloba tehnologia Econetic, care îl va ajuta să înregistreze un nivel al emisiilor de dioxid de carbon de numai 115 g/km. Mai mult decât atât, maşina oferă şi alternativa unui nou motor turbodiesel cu o emisie de CO2 de doar 120 g/km, ca alternativă la motorul Econetic. Prietenos cu natura este şi motorul de 1,8 litri FlexiFuel, care poate funcţiona şi cu etanol E85, dar şi agregatul diesel de doi litri. În cazul în care acesta este cuplat cu transmisia PowerShift, consumul de combustibil scade cu 10 procente.

Şi francezii vor veni cu un concept nou care doreşte să plaseze constructorul Renault într-un constructor premium: Laguna Coupé, care explorează dimensiunile sportive ale sedanului de clasă medie Renault. Cel mai probabil, modelul se va alinia tendinţei ecologice, fiind motorizat cu sisteme de propulsie prietenoase cu natura.

Mustang GT RTD BioConcept, un ?muscle car? american cu bio-diesel, este creaţia FourMotor, Germania. Catalogat ca un concept, Mustang-ul a fost pilotat de catre Thomas von Löwis în cursa de 24 de ore la Nürburgring, iar zvonurile spun că va continua să participe şi după salonul de la Frankfurt. Propulsorul bio-diesel dezvoltă 280 CP şi un cuplu maxim de 500 Nm, imprimând o viteză maximă de 245km/h. Panourile maşinii sunt construite dintr-un material plastic derivat din fibre naturale. FourMotor prezintă, de asemenea, şi un Volkswagen Beetle cu propulsor bio-diesel care poate atinge viteza de 230 km/h.

BMW Serie 3 Coupé propulsat de un V10 pe Gaz Petrolifer Lichefiat este creaţia AC Schnitzer, cu un propulsor V10 de pe M5 şi M6 şi arată că orice maşină, modificată adecvat, poate funcţiona la fel de bine cu un combustibil mai puţin poluant.

Seat Ibiza Ecomotive este promisiunea ecologică mai ieftină a spaniolilor, în comparaţie cu omologul Volkswagen. Modelul împrumută motorul 1.4 TDI de la Polo BlueMotion, într-o caroserie mai puţin demnă de performanţele sale, dar pentru un scop nobil: reducerea radicală a emisiilor de noxe, cu doar 99 g/km. Consumul mediu este şi el un record: 3,16 l/100 km, iar Ecomotive poate atinge 175 km/oră.

GALERIE FOTO: MIRAJUL ECOLOGIC LA FRANKFURT 2007

Renault Laguna Coupé



Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close