Antena 3 CNN Economic Auto Românii vor plăti taxă pe toate autostrăzile

Românii vor plăti taxă pe toate autostrăzile

Românii vor plăti taxă pe toate autostrăzile
12 Iun 2007   •   18:34

Românii vor plăti ca să ajungă la munte, între Ploieşti şi Braşov, pe autostrăzi care leagă Ardealul de Moldova şi ca să circule pe patru drumuri expres din nord-vestul ţării. Nivelul taxei va fi stabilit în următorii trei ani, în funcţie de trafic şi de investiţia făcută de constructori. Toate acestea sunt proiectele prioritare anunţate de ministrul Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor agreează varianta ca românii să plătească taxă pentru folosirea autostrăzilor care urmează să se construiască. Despre acest lucru s-a discutat şi la ultima şedinţă de Guvern, în care s-a aprobat ca autostrăzile şi drumurile expres să fie construite nu cu bani de la buget, ci din fondurile constructorilor cărora le va fi concesionat drumul.

Concesionarea este varianta aleasă în condiţiile în care nu sunt bani la buget decât pentru autostrăzile începute. Abia miercuri, după mai multe săptămâni de discuţii, s-ar putea aproba fondurile pentru cât se construieşte anul acesta din Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi pentru exproprierile de care este nevoie.

Primele porţiuni de autostradă care ar putea fi concesionate sunt Ploieşti-Comarnic, Comarnic-Predeal şi Predeal-Braşov. Pentru acestea, compania de autostrăzi a cerut deja studiu de oportunitate a concesionării.

Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close