Antena 3 CNN Economic Auto Renault Ondelios - Hibridul de cursă lungă al francezilor

Renault Ondelios - Hibridul de cursă lungă al francezilor

Renault Ondelios - Hibridul de cursă lungă al francezilor
10 Sep 2008   •   23:28

Renault a făcut publice primele detalii ale conceptului hibrid de lux Ondelios, care urmează a fi prezentat la Salonul auto de la Paris. Producătorul francez descrie automobilul ca un ?crossover aerodinamic de cursă lungă, născut pentru călătorii?, potrivit Worldcarfans.com. Liniile fluide şi aerodinamice ale conceptului Ondelios sunt inspirate din lumea aeronauticii.



Automobilul măsoară 4.8 metri în lungime, 1.6 metri înălţime şi beneficiază de uşi în stil ?fluture?. La interior, şase pasageri pot călători confortabil, mulţumită celor trei rânduri de scaune individuale.



Renault Ondelios este propulsat de un motor 2.0 dCI care dezvoltă 205 cai putere şi un cuplu de 450Nm, plus două motoare electrice de 20 kW, situate în partea din spate, respectiv în cea din faţa a maşinii.




Renault a introdus la acest concept şi tehnologii pentru reducerea consumului de carburant. Printre acestea se numără sistemul de recuperare a energiei rezultate din frânare.




Cutia de viteze este automată, dual-clutch, cu şapte trepte. Ondelios ajunge de la 0 la 100 de kilometri la oră în doar 7,8 secunde şi consumă în medie 4,5 litri/ 100 km, iar emisiile CO2 sunt de 120 g/km.

Fotografii: Worldcarfans.com

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close