Antena 3 CNN Economic Auto Producţia Toyota Prius, amânată din cauza crizei financiare

Producţia Toyota Prius, amânată din cauza crizei financiare

Producţia Toyota Prius, amânată din cauza crizei financiare
14 Noi 2008   •   17:38

Planurile pentru începerea producţiei în serie a noii Toyota Prius la uzina americană din Mississipi, sunt reevaluate de o echipă care analizează profiturile companiei, anunţă Automotive News. Producţia hibridului Prius în America ar fi trebuit să înceapă în 2010, fiind posibil acum să fie întârziată până cel mai devreme în 2011 sau chiar mai târziu, relatează vineri publicaţia japoneză Nikkei, citată de Automotive News.
Toyota a confirmat faptul că sunt revizuite în prezent toate viitoarele investiţiile în viitoarele producţii auto, dar nu s-a luat deocamdată nicio decizie, potrivit constructorului japonez de automobile. ?Aici este inclusă şi Prius?, a declarat purtătorul de cuvânt Kayo Doi, citat de Automotive News.
Echipa care analizează situaţia financiară este condusă de preşedintele Katsuaki Watanabe, şi a fost formată după ce Toyota a înregistrat o scădere a operaţiunilor în America de Nord în prima parte a anului şi dând peste cap prognozele în privinţa câştigurilor pentru întreg anul.
Uzina de la Mississipi ar fi trebuit să construiască SUV-ul Highlander, însă, pe fondul scăderii vânzărilor a acestor vehicule, Toyota a optat pentru producţia modelului Prius, cu scopul de a acoperi cererea crescută de maşini eficiente din punctul de vedere al consumului.
Foto: Jalopnik.com
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close