Antena 3 CNN Economic Auto Primele imagini cu noul Golf VI, cel mai cunoscut hatchback din lume

Primele imagini cu noul Golf VI, cel mai cunoscut hatchback din lume

Primele imagini cu noul Golf VI, cel mai cunoscut hatchback din lume
04 Aug 2008   •   13:37

A şasea generaţie a celui mai cunoscut hatchback din lume, Volkswagen Golf, a apărut, în imagini, pe mai multe site-uri web de specialitate. Fotografiile au fost "capturate" înainte de prezentarea oficială a modelului, care este aşteptată a avea loc la sfârşitul acestei luni, înaintea Salonului Auto de la Paris, din octombrie, anunţă Motor Authority.



Golf-ul VI seamănă izbitor de bine cu actuala generaţie, diferenţa fiind făcută de noul stil al farurilor şi stopurilor, care semănănă cu cele de la Scirocco respectiv Touareg. Interiorul are de asemenea influenţe din noul Scirocco, cu gurile de ventilaţie în formă dreptunghiulară şi o consolă centrală similară.



În privinţa motorizărilor, vor fi disponibile mai multe propulsoare dintre care amintim noul TSI de 1,6 litri care dezvoltă 200 cai putere (147kW), ca şi motorul turbo de înaltă performanţă destinat versiunii GTI, de 2 litri şi o putere de 240 cai (179kW). VW intenţionează să introducă şi o nouă serie de motoare cu trei cilindri cu capacităţi cuprinse între 1,0 şi 1,2 litri, care vor dezvolta cam 75 (66kW) de cai putere, potrivit Motor Authority.



Volkswagen a anunţat, de asemenea, şi o versiune mai eficientă cu 30 de procente din punctul de vedere al consumului de combustibil. Potrivit Motor Authority, modelul BlueMotion foloseşte o cutie de viteze "slow-shift" care reduce consumul de carburant ca şi anvelope speciale, cu acelaşi scop.



Este aşteptată şi o versiune hibridă - diesel Golf VI, însă aceasta îşi va face apariţia peste câţiva ani, anunţă publicaţia citată. Toate versiunile Golf VI vor fi construite în Germania, la uzina din Wolfsburg, conform anunţurilor făcute de oficialii companiei Volkswagen.

Fotografii: Motor Authority

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close