Antena 3 CNN Economic Auto Presa americană: A ascuns Toyota informaţii care ar fi putut salva vieţi?

Presa americană: A ascuns Toyota informaţii care ar fi putut salva vieţi?

Presa americană: A ascuns Toyota informaţii care ar fi putut salva vieţi?
04 Feb 2010   •   17:19

Toyota, care a pierdut miercuri şase procente la bursele americane, este atacată în continuare, acum fiind acuzată că ar fi ascuns informaţii publicului, informaţii care ar fi putut salva vieţi, relatează abcnews.go.com.

Cu doar o zi în urmă, AFP a anunţat că Toyota are noi probleme. După defecţiunile la acceleraţie din cauza cărora au fost chemate în service aproape 8 milioane de maşini, se pare că ultima generaţie de Prius se confruntă cu probleme la sistemul de frânare.

Iar posesorii de Toyota din România ar putea fi şi ei chemaţi în service-uri, deşi până acum reprezentanţii de aici susţin că nu există reclamaţii de acest gen. Deocamdată, Toyota România recomadă celor îngrijoraţi de această situaţie să contacteze cel mai apropiat service autorizat.


O acţiune mai rapidă ar fi putut salva vieţi

Familiile a patru persoane decedate în urma unui accident rutier petrecut în oraşul Dallas, în care ar fi fost implicată o Toyota scăpată de sub control, susţin că o acţiune mai rapidă din partea constructorului japonez ar fi putut preveni tragedia.

Cu o zi după Crăciun, Toyota acestora, model Avalon fabricat în 2008, a scăpat de sub control, a trecut printr-un gard şi s-a răsturnat într-un lac din Southlake, Texas. Văduva şoferului susţine că ar fi dus maşina la un dealer căruia i-a spus că maşina a scăpat de sub control de trei ori în intervalul dintre sărbătorile de Ziua Recunoştinţei şi Crăciun.

?Le-am spus: vă rog, reparaţi-mi maşina?, îşi aminnteşte Hardy, citată de ABC News.
Hardy spune că i s-a spus că maşina nu are nimic. ?Nu-i acuzăm pe cei care i-au vândut maşina, ei au ştiut doar ceea ce le-a spus Toyota. Însă nu a fost suficient?, a declarat Randy Roberts.

Guvernul american ar putea obliga Toyota la plata unor daune civile

Toyota a recunoscut acum că ştia din octombrie de problema cu acceleraţia care se blochează însă nu a spus nimic public decât la patru săptămâni după accident. ?Banii nu-mi pot aduce soţul înapoi. Vreau ca Toyota să soluţioneze problema asta ca să nu mai moară şi alţi oameni?, a declarat Linda Hardy.

Accidentul de la Dallas este doar unul dintre motivele pentru care guvernul american ar putea obliga compania Toyota să plătească daune civile celor care au avut incidente similare în SUA.

Ciudat a fost şi anunţul de miercuri al unui secretar de stat din ministerul Transporturilor american, Ray LaHood, care le-a spus proprietarilor de Toyota ?să nu mai conducă?. La câteva minute după acest anunţ, secretarul american şi-a retras cuvintele, spunând că ?a fost o declaraţie greşită?.


Toyota România: Defecţiunea cu pedala de acceleraţie nu-i afectează şi pe români

Reprezentanţii companiei Toyota în România, au declarat la începutul acestei săptămâni că românii nu au probleme cu automobilele acestei mărci. Însă cei care sunt îngrijoraţi în privinţa maşinii pe care o conduc o pot duce la service, a recomandat Toyota România.

"Cu toate că incidenţa problemei care stă la baza acţiunii de recall de la nivel european este foarte redusă, Toyota recomanda clienţilor care sunt îngrijoraţi în legatură cu acest aspect să contacteze cel mai apropiat Service Toyota pentru a solicita asistenţă înainte ca instrucţiunile de organizare a campaniei de service sa fie emise".


Automobilele Toyota au probleme şi la frână

După defecţiunile la acceleraţie din cauza cărora au fost chemate în service aproape 8 milioane de maşini, se pare că ultima generaţie de Toyota Prius se confruntă cu probleme la sistemul de frânare, a anunţat miercuri AFP.

Reprezentanţii Toyota au recunoscut că mai mulţi posesori de Prius din SUA şi Japonia se plâng că au probleme cu frâna. Potrivit unui oficial japonez, un client Toyota a fost la un pas de accident din această cauză.

Până acum problemele cu pedala de acceleraţie au dus la rechemarea a milioane de maşini în toată lumea şi la pierderi estimate la peste un miliard de dolari.

Modelele Toyota vizate pentru rechemarea în service şi perioadele de producţie:

-Aygo (Feb 2005 - Aug 2009)

-iQ (Nov 2008 - Nov 2009)

-Yaris (Nov 2005 - Sep 2009)

-Auris (Oct 2006 - 5 Jan 2010)

-Corolla (Oct 2006 - Dec 2009)

-Verso (Feb 2009 - 5 Ian 2010)

-Avensis (Nov 2008 - Dec 2009)

-Rav4 (Nov 2005 - Nov 2009)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Toyota
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close