Antena 3 CNN Economic Auto Porsche a adus în România noul VW Crafter

Porsche a adus în România noul VW Crafter


Porsche a adus în România noul VW Crafter
28 Mar 2007   •   22:04

Porsche, importatorul mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale pe piaţa autohtonă, a adus în România noul VW Crafter. Reprezentanţii companiei preconizează că vor vinde, în România, 800 de unităţi din noul model, în 2007. Începând cu lansarea modelului Multivan şi Volkswagen Transporter în primăvara anului 2003, Volkswagen şi-a reînnoit gama vehiculelor comerciale: dupa Volkswagen Caddy şi Constellation, vehiculul de mare tonaj conceput pentru piaţa sud americană, urmează acum Crafter, noul model de vârf din gama utilitarelor Volkswagen.

Cu mase totale între 3,5 şi cinci tone, modele de bază Crafter 35 şi Crafter 50 acoperă o gamă largă de utilizări. Crafter este disponibil în trei versiuni de ampatament - 3.250, 3665 şi 4.325 mm, şi un model nou cu consolă lungită pentru varianta Furgon. Acoperişul este şi el disponibil în trei variante normal, înalt şi supraînaltat, oferind o înălţime maximă de încărcare de la podea la acoperis de 2.140 mm. Volumul compartimetului de încărcăre variază acum de la 7,5 la 17 metri cubi, depăşind modelul predecesor cu până la 25 la sută. Uşa culisantă a compartimentului de marfă are o deschidere de 1.300 mm, iar dimensiunea de încărcare între arcade pentru versiunea echipată cu roţi 'supersingle' este de 1.350 mm, cifre de top în categorie.

Volkswagen îşi bazează gama autovehiculelor comerciale pe noile motoare TDI, caracterizate de fiabilitate şi economie de carburant. Aceste propulsoare integrează în premieră tehnologia Common Rail. Toate versiunile folosesc motoare cu cinci cilindri de 2,5 litri. Gama de performanţe este concepută pentru a satisface toate cerintele clienţilor. Astfel, există disponibile trei variante de motorizări ce dezvolta 109, 136 şi respectiv 163 CP.

Crafter foloseşte o transmisie manuală în şase trepte. Schimbătorul de viteze este tip joystick, poziţionat în bord, lângă volan, pentru o operare facilă. Clientul are şi posibilitatea de a opta pentru un model cu cutie de viteze Shiftmatic pentru motorizările de 109 CP şi 136 CP. Aceasta îmbină confortul cu performanţe specifice unei cutii de viteze mecanice. Toate modelele Volkswagen Crafter dispun în standard de airbag şofer şi program electronic de stabilitate (ESP) - ce cuprinde ABS şi sistem antipatinare (ASR). ESP-ul înglobează acum funcţii noi, cum ar fi recunoaşterea nivelului de încărcare.

Rompres

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close