Antena 3 CNN Economic Auto Poliţia şi-a sporit numărul echipajelor pe rutele spre munte şi mare

Poliţia şi-a sporit numărul echipajelor pe rutele spre munte şi mare

2 minute de citit Publicat la 11:39 03 Aug 2007 Modificat la 11:39 03 Aug 2007
Poliţia şi-a sporit numărul echipajelor pe rutele spre munte şi mare
Conducătorul unei autospeciale care transporta lemne, de la Bacău spre Sebeş, a acroşat un TIR care circula regulamentar din sens opus, dar şi o maşină mică. După impact, a pierdut controlul volanului, materialul lemnos pe care-l transporta s-a răsturnat în afara părţii carosabile, iar TIR-ul a intrat în zidul unei case. În urma accidentului, conducătorul auto al autespecialei şi-a pierdut viaţa, iar un copil din autoturismul lovit a fost rănit şi transportat la spital. Şoferul vinovat de producerea tragediei a mai fost implicat într-un eveniment rutier petrecut cu câteva ore înainte, tot în judeţul Sibiu, dar la limita cu judeţul Braşov. Mai multe echipaje de poliţişti au sosit la faţa locului pentru a fluidiza traficul. La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia se desfăşura pe un singur sens de mers, alternativ, poliţiştii şi drumarii făcând eforturi pentru degajarea carosabilului.

Tot vineri poliţia şi-a sporit numărul de echipaje care voir ajuta la fluidizarea traficului către litoral şi munte. Echipajele de patrulare ale Poliţiei Rutiere care vor acţiona pe ruta Bucureşti–Constanţa au fost suplimentate. Un elicopter, pus la dispoziţie de Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, va survola autostrada, pentru a urmări modul în care se desfăşoară traficul rutier şi pentru a transmite informaţii utile echipajelor de la sol, care pot interveni prompt în caz de necesitate. Se va acţiona, în principal, pentru combaterea neregulilor care au dus, în ultima perioadă, la producerea unor grave accidente de circulaţie: viteza excesivă ori neadaptată condiţiilor de trafic, oprirea nejustificată pe banda de urgenţă şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

La ora 10:00 se circula cu dificultate, în coloană, în ambele sensuri, pe DN 22C- Cernavodă-Medgidia-Basarabi. Probleme de fluenţă a traficului existau şi la ieşirea de pe Autostrada Soarelui, în zona kilometrului 162. Pentru evitarea unor blocaje în trafic, se recomandă ruta alternativă DN2-Bucureşti-Urziceni şi în continuare DN2A-Slobozia-Hârşova-Constanţa.

Spaţiile servicii de pe ambele sensuri de mers ale tronsonului Drajna-Feteşti (Autostrada Soarelui) nu sunt operaţionale şi în acest context participanþii la trafic nu trebuie să opreascã pe banda de urgenţă, deoarece este interzis. Încălcarea acestei reguli constituie contravenţie şi se sancţionează, potrivit legislaţiei rutiere în vigoare, cu 4 sau 5 puncte-amendă şi 3 puncte de penalizare.

Foarte important de ştiut este şi faptul că începând de vineri, de la ora 15:00, autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone au interdicţie de circulaţie, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătorile legale, în anumite intervale orare, pe tot traseul Drumului European 81, adică Autostrada A2, DN 22C (Cernavodă-Basarabi) şi DN 3 ( Basarabi-Constanţa). Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor de autovehicule grele să circule pe ruta DN2-Bucureşti-Urziceni-DN2A-Slobozia-Hârşova-Constanţa.

Totodată, din cauza aglomerării DN 1, la ieşirea din Capitală şi pe Valea Prahovei, unde se execută lucrări de asfaltare între Buşteni şi Predeal, pot să apară probleme legate de fluenţă. Pentru evitarea ambuteiajelor, Poliţia Rutieră recomandă folosirea următoarelor rute alternative: DN1A–Bucureşti – Buftea – Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia - Săcele - Braşov; Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti - DN73 - Câmpulung-Muscel – Bran - Braşov .

Antena3.ro

×
x close