Antena 3 CNN Economic Auto Peste 2.300 de români mor anul în accidente de circulaţie

Peste 2.300 de români mor anul în accidente de circulaţie

Peste 2.300 de români mor anul în accidente de circulaţie
25 Aug 2007   •   09:39

În România mor anual în jur de 2.300 - 2.400 de persoane în accidente de circulaţie. În capitală există unele zone considerate de poliţişti extrem de periculoase. De exemplu, şoseaua Ştefan cel Mare sau Calea Victoriei. În prima jumătate a anului s-au produs peste 400 de accidente grave. 60 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 300 au fost răniţi grav. Pentru Capitală, poliţiştii au făcut o hartă a zonelor în care se petrec cel mai frecvent accidente de circulaţie grave. În sectorul 1 este vorba despre Şoseaua Bucureşti -Ploieşti, Calea Griviţei şi Calea Victoriei. În sectorul 2 cele mai grave accidente s-au produs pe Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Colentina şi pe Şoseaua Pantelimon. În sectorul 3, vizate sunt Bulevardul Basarabia, Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Unirii. În sectorul 4,vizate sunt Şoseaua Olteniţei, Bulevardul Unirii şi Şoseaua Mihai Bravu. Splaiul Independenţei este un punct sensibil în sectorul 5. Iar în 6, bulevardele Iuliu Maniu, Timişoara, Drumul Taberei şi Splaiul Independenţei.

Potrivit comisarului şef Viorel Recoşeanu, de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, nu viteza este principala cauză a accidentelor rutiere, ci neacordarea priorităţii pietonilor şi a vehiculelor.

Poliţiştii sunt îngrijoraţi şi de numărul mare de accidente în care sunt implicaţi motociclişti. Statisticile poliţiei rutiere arată că, în 6 luni din acest an, s-au produs de două ori mai multe accidente decât în 2006.

Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close