Antena 3 CNN Economic Auto Pentru a evita plata taxei auto, românii işi înmatriculează maşinile în ţările baltice

Pentru a evita plata taxei auto, românii işi înmatriculează maşinile în ţările baltice

Pentru a evita plata taxei auto, românii işi înmatriculează maşinile în ţările baltice
29 Dec 2008   •   15:11

Românii au demonstrat de-a lungul timpului că la capitolul inventivitate sunt pe primul loc. Astfel că nici taxa de primă înmatriculare nu le va ridica mari probleme unora dintre ei deoarece au găsit modalităţi de a ?păcăli? plata acesteia. După înmatricularea în Bulgaria, unde nu se plăteşte taxa de mediu, românii au descoperit că nici în Estonia sau Letonia înmatricularea maşinilor nu necesită plata unei taxe de poluare.
Legislaţia celor două state baltice, Estonia şi Letonia, permite unui cetăţean al unei ţări din spaţiul UE să îşi poată înmatricula maşina în aceste state unde nu exisţă taxe de primă înmatriculare sau poluare. Potrivit Gardianul, această idee îi aparţine unui întreprinzător piteştean.
Procedura pare a fi simplă, potrivit piteşteanului care a dorit să-i fie protejată identitatea. Acesta susţine că poate garanta înscrierea maşinilor contra a 500 de euro în Bulgaria şi contra a 1.000 de euro în Letonia sau în Estonia. Mai costisitor este drumul până acolo şi inapoi decât inmatricularea masinii.
O altă soluţie pentru cei care nu vor să plătească aceste taxe este apelarea la Justiţie. Avocatul Daniel Salcudean susţine că nici unul dintre românii care s-au hotărât să dea statul în judecată nu a pierdut. Chiar el este câştigătorul unui astfel de proces.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close