Antena 3 CNN Economic Auto Orban promite investiţii de milionane în infrastructură

Orban promite investiţii de milionane în infrastructură

Orban promite investiţii de milionane în infrastructură
12 Iun 2007   •   16:17

Bani pentru expropieri, investiţii de sute de milioane de lei în infrastructură şi autostrăzi finalizate cât mai repede - sunt doar câteva dintre priorităţile Ministerului Transporturilor, prezentate marţi de ministrul Ludovic Orban. Guvernul vrea să aloce 800 de milioane de lei pentru investiţii în infrastructură. O mare parte din aceasta sumă, ce provine din Fondul Naţional de Dezvoltare, va fi folosită pentru exproprierile necesare construirii autostrăzii Bucureşti-Braşov şi pentru continuarea lucrărilor.

Ministrul Transporturilor spune că proiectul de hotărâre va fi dezbătut miercuri în şedinţa de Guvern. Ludovic Orban promite un trafic ceva mai relaxat pentru Capitală, odată cu lărgirea centurii de nord a Bucureştiului. Aceasta va face legătura între autostrada Bucureşti-Piteşti şi autostrada Soarelui.

Marile proiecte de infrastructură vor fi realizate prin concesiune. Guvernul a aprobat un memorandum ce vizează construirea mai multor autostrăzi prin intermediul parteneriatului public-privat, metodă utilizată foarte des în Uniunea Europeană. Este vorba despre o soluţie modernă, ce va permite finalizarea principalei reţele de austostrăzi pâna în anul 2013. În memorandum sunt incluse mai multe autostrăzi, dar şi drumuri express.

Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close