Antena 3 CNN Economic Auto Orban face planuri pentru autostrada Nădlac-Lugoj

Orban face planuri pentru autostrada Nădlac-Lugoj

Orban face planuri pentru autostrada Nădlac-Lugoj
27 Mai 2007   •   18:41

Nu există, încă, finanţare pentru toate autostrăzile începute, dar se vorbeşte despre trasee noi. Ministrul Transporturilor le dă speranţe românilor din vestul ţării că, anul viitor, începe construcţia autostrăzii Nădlac-Lugoj. E o promisiune, dar a născut deja controverse la Arad - o şosea extrem de circulată ar urma să fie astfel construită foarte aproape de blocurile oamenilor.

Zgomotul nu este singurul motiv de nemulţumire la Arad. Vor fi câteva clădiri şi terenuri expropriate pentru autostradă, ceea ce a determinat nemulţumirea unor arădeni, spune viceprimarul Aradului, Alexandru Decani. Oficialii locali au cerut modificarea traseului, dar ministrul Transporturilor nici nu vrea să audă.

Ludovic Orban vrea să organizeze concomitent licitaţiile pentru proiectarea şi alegerea constructorilor tronsoanelor Nădlac-Arad, Arad-Timişoara, Timişoara-Lugoj. Asta pentru ca încă aproape 100 de kilometri de autostradă să înceapă să se construiască anul următor, ca să fie gata în 2010. Mai rămâne ca banii, aproape 600 de milioane de euro, fonduri nerambrusabile şi împrumuturi externe, să fie obţinuţi.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close