Antena 3 CNN Economic Auto Oprescu: Circulaţia sub Podul Basarab se reia de luni integral, cu excepţia tramvaielor

Oprescu: Circulaţia sub Podul Basarab se reia de luni integral, cu excepţia tramvaielor

Oprescu: Circulaţia sub Podul Basarab se reia de luni integral, cu excepţia tramvaielor
Foto: INTACT Images
09 Apr 2011   •   14:53

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, după verificarea în teren a stadiului lucrărilor de la Pasajul Basarab, că de luni circulaţia se va relua integral sub pod, cu excepţia tramvaielor şi fără a preciza când va fi dat podul în folosinţă, informează Mediafax.
   
Oprescu a sosit, sâmbătă, în zona gurii de metrou Basarab, de unde - însoţit de directorul general al Administraţiei Lacuri şi Parcuri (ALPAB), Radu Popa, şi directorul Direcţiei Tranporturi din cadrul Primăriei Capitalei, Ion Dedu - a pornit într-o scurtă inspectare a zonei.

Oprescu a anunţat, la inspecţie, că "de luni circulă toată lumea, mai puţin tramvaiele, care mai au până să le fie dat drumul".

Edilul a spus, la finalul inspecţiei, că proiectantul podului a cerut încărcarea maximă a acestuia, şi cu tramvaiul. "După probele astea şi reglarea ovanelor dăm drumul la pod, aia e o aiureală cu nu dăm drumul la pod că n-avem senzori", a adăugat Oprescu.
   
După ce l-a întrebat pe unul dintre ingineri care este stadiul precis al lucrărilor la şina de tramvai de pe pod şi care este termenul aproximativ de finalizare a lucrărilor, Oprescu a arătat, potrivit răspunsului inginerului, că în 30 - 45 de zile podul va putea fi dat în folosinţă.
   
Întrebat dacă spaţiile şi zonele verzi din perimetrul podului vor fi utilate cu un sistem automatizat de irigare, primarul a spus că nu, dar că "o să existe sistemul de irigaţii automatizat, adică o să vină în fiecare seară cisterna şi o să ude".

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close