Antena 3 CNN Economic Auto Mini Roadster - primele imagini oficiale

Mini Roadster - primele imagini oficiale

Mini Roadster - primele imagini oficiale
Foto: Autocar.co.uk
31 Oct 2011   •   16:54

Acestea sunt primele fotografii oficiale ale versiunii de serie Mini Roadster, fratele recent introdusului Mini Coupé și rivalul Mazda MX-5 și viitorului Citroën DS3 cabriolet.

Roadster este un automobil compact cu două locuri, care măsoară 1638 mm în lățime și 1390 mm în înălțime, cu 3 mm mai scurt, 47 mm mai ingust și cu 25 mm mai jos decât deja existentul Cabriolet open-top, pe care se și bazează în cea mai mare parte, scrie Autocar.co.uk.

Spre deosebire de fratele geamăn cu patru locuri, cel mai nou model Mini are exclusiv două locuri. Spațiul din spatele scaunelor este dedicat extinderii capacității portbagajului, ca în cazul Coupé-ului.



Interiorul adoptă aspectul retro ale celorlalte modele Mini, iar noul acoperiș din material textil este ușor datorită faptului că este operat manual. Structura formată din mai multe straturi poate fi coborâtă din scaunul șoferului, ea grupându-se în spatele șoferului într-un spațiu special.

Și la capitolul motorizări s-a optat, ca în cazul Coupé-ului, la propulsorul deja cunoscut pe benzină de 1.6 litri / patru cilindri, cu puteri diferite. Cel aspirat natural dezvoltă o putere de 121 cai, versiunile turbo – 181 cp și 208 cp (modelele John Cooper Works). Pe partea de diesel va fi disponibil un motor de 2.0 litri și patru cilindri, ce dezvoltă 141 cp, cu ajutorul căruia Mini Roadster poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde, viteza maximă fiind de 220 km/h.



O cutie de viteze standard, manuală cu șase trepte, este oferită pentru toate versiunile Roadster, însă va fi disponibilă și una sport automată. Mini Roadster va fi prezentat în premieră publicului la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie.



×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close