Antena 3 CNN Economic Auto Milioane de euro pentru vopsit şi spălat marcaje rutiere

Milioane de euro pentru vopsit şi spălat marcaje rutiere

Milioane de euro pentru vopsit şi spălat marcaje rutiere
02 Iul 2007   •   09:21

Zeci de milioane de euro pentru vopsit şi spălat marcaje rutiere! Iar preţul pentru spălat un metrul pătrat de marcaj este de 3 ori mai mare decât cel pentru vopsit. Se întâmplă în România, în urma unui contract dintre compania de autostrăzi şi Plastidrum. Explicaţia, dată de ziariştii de la ?Gândul?, e cât se poate de simplă - fostul şef de la compania de autostrăzi era la vremea semnării contractului şi administratorul firmei respective.

Contractul încheiat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi firma Plastidrum pentru lucrări de marcaj rutier cuprinde câteva ?ciudăţenii? care, susţin jurnaliştii de la ?Gândul?, echivalează cu sume uriaşe în euro câştigate de firma respectivă. În primul rând, licitaţia a fost câştigată cu un tarif de 3,5 euro pentru metrul pătrat de marcaj cu vopsea albă, dar, conform unei anexe din contract, spălarea cu apă costă mai mult de 10 euro pe metrul pătrat, fără TVA!

O altă neregulă semnalată de jurnalişti este cea a marcajelor de tip sonorizant: Plastidrum foloseşte, cu acordul Serviciului de siguranţă a circulaţiei, un produs care costă aproape 19 euro pe metrul pătrat, deşi prin contract oferea şi posibilitatea executării cu un alt produs a cărui valoare este de doar 12 euro pe metrul pătrat. Afacerile Plastidrum nu se rezumă însă doar la Capitală.

Firma a încheiat un contract similar şi pentru Direcţia de Drumuri Braşov, în valoare totală de peste 14,6 milioane de euro plus TVA. În urma anchetei ziariştilor a reieşit faptul că Liviu-Emilian Dâmboiu care în momentul semnării contractelor era director Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale figura şi ca administrator la Plastidrum SRL.

Ba mai mult, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale figurează la Registrul Comerţului printre asociaţii de la Plastidrum. Fostul director Liviu-Emilian Dâmboiu nu a putut fi contactat de jurnalişti pentru un drept la replică.

Antena 3

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close