Antena 3 CNN Economic Auto Mercedes se pregăteşte să lanseze noua generaţie a coupeului CL (VIDEO)

Mercedes se pregăteşte să lanseze noua generaţie a coupeului CL (VIDEO)

Mercedes se pregăteşte să lanseze noua generaţie a coupeului CL (VIDEO)
09 Aug 2010   •   19:43

Mercedes se pregăteşte să lanseze noua generaţie a celei mai scumpe maşini produse în serie de constructorul german, coupeul CL. Astfel cele două maşini surori ale acestei serii, CL63 şi CL65, au suferit mici operaţii estetice atât în partea din faţă cât şi în cea din spate. Reuşesc în felul acesta să rămână în visele frumaose ale oricărui corporatist cap de familie, chiar dacă o dată cu apariţia primelor imagini, au apărut şi primele controverse.

Mulţi spun că stopurile celor două CL seamănă prea mult cu cele ale maşinilor Audi. Sau poate că pentru Mercedes această asemănare este benefică. Pentru că de când a început criza rivalii săi, Audi şi BMW s-au mişcat ceva mai elegant. Aşa că Mercedes ar putea găsi cheia succesului copiindu-şi adversarii, chiar dacă ăsta nu e motiv de mândrie.

Mai puternice, mai frumoase şi mult mai eficiente. Aşa promite Mercedes că vor fi cele două maşini din noua generaţie CL 63 şi CL 65, care vor fi scoase pentru prima oară în public la Salonul Auto de la Paris din octombrie.

Din punct de vedere vizual, ambele maşini din seria CL au fost dotate cu leduri, care în afară de faptul că aduc aminte de maşinile Audi, joacă şi rolul de a scădea consumul de electricitate. Schimbările din interior nu sunt chiat spectaculoase, disegnerii inspirându-se de la interioarele modelelor S-Klasse facelift.

Principala diferenţă faţă de fosta generaţie CL este reprezentată de grila din faţa maşinii, care dă sentaţia că ar fi mai largă şi mai aerodinamică. În acelaşi timp noul CL 65 a primit mai multe inserţii de aluminiu atât în partea din faţă faţă cât şi pe bara din faţă. De fapt aceasta este singura diferenţă vizualp majoră între CL 65 şi CL 63, care la prima vedere sunt identice aproape identice.

Adevăratele diferenţe dintre cele două maşini se văd însă sub capotă. Noul CL63 AMG are un motor V8 de 5,5 litri bi-turbo de 536 de cai putere. Maşina atinge atinge suta de kilometri pe oră în 4,4 secunde.

Sora sa geamănă şi mai scumpă, CL65 va avea un motor V12 de 621 de cai putere, în creştere cu 18 cai putere faţă de generaţia precedentă.

În timp ce cuplul motor rămâne la 1.000 de newton mentru, o valoare întâlnită mai degrabă la camioanelor de 40 de tone şi nu în cel al mşinilor mici. CL65 poate atinge atinge 100 km/h în doar 4,2 secunde.

Mercedes încă nu a anunţat preţul de pornire pentru cele două maşini. Cel mai probabil chiar şi cea mai ieftină va depăşi 180,000 de euro. Asta în condiţiile în care fosta precedenta CL 65 este cea mai scumpă maşină de serie de la Mercedes, preţul său fiind de aproape 210.000 de euro, depăşind chiar şi S-Klass-ul. Totuşi, în condiţiile în care face faţă tot mai greu concurenţei, Mercedes va trebui să-şi aleagă cu atenţie preţurile.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Mercedes
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close