Antena 3 CNN Economic Auto Maşini cu dotări Science Fiction

Maşini cu dotări Science Fiction

Maşini cu dotări Science Fiction
02 Aug 2007   •   11:01

Noile generaţii de maşini pot părea la o primă citire a dotărilor standard şi a opţionale ca fiind din generaţia Star Trek. Gadgeturile high-tech precum sistemele de evitare a coliziunii sau cele de proiectare a unor informaţii utile pe parbriz au devenit, în ultimii ani, unul din argumentele forte folosite de marketingul marilor producători de automobile pentru atragerea clienţilor.

Cel mai clar exemplu de migrare a gadgeturilor disponibile pe limuzinele high-end spre segmentul familialelor de clasă medie este GPS-ul. Chiar dacă nu este încă o dotare de serie pe familialele gen Volkswagen Passat, Nissan Primera sau Honda Accord, GPS-ul este disponibil pe toate ca opţional, din ce în ce mai ieftin.

Folosind tehnologia wireless, acestea îşi vor actualiza în permanenţă baza de date cu informaţii despre traseu, pe baza serviciilor de mapping oferite de Google. Evident, sistemul de navigaţie va fi capabil să proiecteze informaţiile pe parbrizul maşinii, pentru ca şoferul să nu mai fie nevoit să-şi ia nici măcar o secundă ochii de la drum.

De altfel, proiectarea informaţiilor utile pe parbriz este deja disponibilă pe câteva limuzine din clasa premium şi au apărut producători independenţi care oferă mici dispozitive capabile să facă acelaşi lucru şi pe maşinile mai ieftine.

Citiţi articolul complet în Gândul

×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close