Antena 3 CNN Economic Auto Maşina fără volan a făcut senzaţie la Salonul Auto din Tokio

Maşina fără volan a făcut senzaţie la Salonul Auto din Tokio

Maşina fără volan a făcut senzaţie la Salonul Auto din Tokio
21 Noi 2013   •   08:14

Cei mai mari producători de maşini de lux sunt prezenţi zilele acestea la Salonul Auto din Tokio. Printre atracţiile prezente în capaitala niponă se află maşina fără volan şi automobilul cu 3 locuri creat după modelul maşinilor de curse.

Autovehiculul fără volan prezentat de niponi este ghidat în funcţie de înclinarea corpului şoferului. O maşină care ar putea fi condusă chiar şi de un copil, spun creatorii modelului.

"Astăzi, există multe aparate controlate de mişcarea naturală umană, cum ar fi telefoanele inteligente sau jocurile video care folosesc senzori de mişcare. Dar maşinile folosesc interfaţa mecanică veche cu volan şi pedală de frânare", a afirmat TAKEO MORIAI, manager de proiect

Nici iubitorii maşinilor electrice nu au fost uitaţi de producători. La Tokio a fost prezentat un bolid electric cu 3 locuri, contruit după modelul maşinilor de curse. Acest tip de vehicul este destinat în special pieţei de peste ocean, americanii fiind cei mai mari consumatori de maţini electrice din lume.

Este cea de-a 43-a ediţie a Salonului Auto din Tokio, iar organizatorii se aşteaptă ca anul acesta, aproape un milion de oameni să participe la show-ul din capitala niponă.


×
Citește mai multe din Auto
» Vezi toate știrile din Auto
Cele mai noi știri
Parteneri
x close